V aplikaciji Google Zemljevidi se obetajo novosti, ki bodo olajšale potovanja

Digitalno 11. Apr 202219:09 1 komentar
Google Zemljevidi
Profimedia

V naslednjih nekaj tednih bodo uporabniki Google Zemljevidov v nekaterih državah dobili vpogled v cene cestnin, po novem pa bodo v aplikaciji vidne tudi lokacije semaforjev in stop znakov.

Google Zemljevidi so postali standard za navigacijo in težko si je predstavljati potovanje brez tega pripomočka, ki nam lahko močno olajša življenje, še posebej, če smo popolnoma brez orientacije ali pa v mestu, ki ga ne poznamo.

Google pa je napovedal novosti, ki bodo še olajšale načrtovanje poti. Po poročanju portala Zimo.hr bo v aplikaciji po novem mogoče preveriti tudi cene cestnin. Ta možnost je za zdaj najavljena za uporabnike v Združenih državah Amerike (ZDA), Indiji, Japonski in Indoneziji, a pričakujemo jo lahko tudi mi. Če bo uporabnik ocenil, da so cene cestnin previsoke, bo imel možnost izbrati pot, ki cestnin ne vključuje.

Novost je tudi prikazovanje stop znakov in semaforjev na cestah, ki bosta vidna tako uporabnikom androidov kot uporabnikom Applovih naprav. Čas potovanja bo tako še natančneje izračunan. Poleg tega bo Google izboljšal tudi prikaz zgradb na zemljevidih – lokacije želijo namreč narediti “bolj prepoznavne”.

Google je novosti pripravil tudi za uporabnike Apple Watch, ki bodo navigacijo lahko aktivirali neposredno z ure, ne da bi za to potrebovali telefon.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje