V Benetkah z vstopninami za dnevne obiskovalce zaslužili 2,4 milijona evrov

Svet 20. Jul 202417:36 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

V Benetkah so z vstopninami za dnevne obiskovalce v testni 29-dnevni fazi zaslužili okoli 2,4 milijona evrov, so v petek sporočile mestne oblasti in dodale, da je bilo v tem času zabeleženih 485.000 plačljivih obiskov. Župan Luigi Brugnaro je napovedal, da bo vstopnina za dnevne obiskovalce ob določenih dnevih veljala tudi prihodnje leto.

Benetke, ki se spopadajo z množičnim navalom turistov, so maja kot prve poskusno uvedle sistem pristojbin za dnevne turiste. Mestne oblasti upajo, da bodo s tem bolje uravnavali dnevno število obiskovalcev v eni najbolj obiskanih turističnih destinacij na svetu.

Obiskovalci, ki so v Benetke prišli za en dan, so morali kupiti vstopnico za pet evrov. V prvi poskusni fazi so vstopnino zaračunavali za obisk med 8.30 in 16. uro vsak konec tedna, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V tem edinstvenem in posebnem mestu na vodi so tako v testni fazi prodaje vstopnic, ki je trajala 29 dni, zaslužili okoli 2,4 milijona evrov, zabeležili pa so 485.000 plačljivih obiskov. Župan Benetk Luigi Brugnaro je že napovedal, da bodo v mestu tudi v naslednjem letu ob določenih dnevih zaračunavali vstopnino.

Prodaja vstopnic za turiste v Benetkah (Foto: Jakob Murovec/N1)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!