V enem dopoldnevu policisti v Zagrebu obravnavali dva femicida

Svet 05. Apr 202414:20 0 komentarjev
femicid v Zagrebu
Foto: dnevnik.hr

Zagrebški policisti obravnavajo dva femicida. Zjutraj je moški streljal na žensko, šlo naj bi za njenega partnerja. Ženska je poškodbam podlegla v bolnišnici dve uri kasneje. Nekoliko kasneje so našli še eno truplo ženske. V stanovanju so bili znaki vloma, smrt pa je posledica kaznivega dejanja. Preiskavi še potekata.

Zagrebški policisti so danes dopoldne obravnavali dva femicida.

Okoli 7.25 je moški v stanovanju v Zagrebu v predelu Maksimir streljal in ranil žensko. Ta je zaradi poškodb umrla dve uri kasneje v bolnišnici. Policisti so prijeli osumljenca, poroča Dnevnik.hr.

Preiskava, ki bo razjasnila okoliščine dogodka, še poteka. Po nekaterih informacijah je policija zagradila okolico kraja ter omejila dostop pešcev in vozil.

Osumljenec in žrtev sta družinska člana, po neuradnih informacijah naj bi šlo za partnerja.

Drugo truplo so okoli 8.20 našli v stanovanju v soseski Srednjaci. Po prvih ugotovitvah je smrt posledica kaznivega dejanja, preiskava pa še poteka.

Dnevnik.hr poroča, da je truplo našel žrtvin sin. V stanovanju naj bi bili znaki vloma. Po neuradnih informacijah je neznani storilec žensko večkrat zabodel.

Če nasilje povzročate, se obrnite na Društvo za nenasilno komunikacijo. Če nasilje doživljate, pokličite na brezplačni zaupni SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja (080 11 55). Dosegljivi so 24 ur na dan vse dni v letu, tudi v tujih jezikih, mogoč je tudi posvet s kriminalistko in pravnico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!