V eni od beograjskih osnovnih šol mati petošolca hudo pretepla učiteljico

Svet 13. Jun 202421:09 1 komentar
šola
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V eni od beograjskih osnovnih šol je mati petošolca fizično napadla učiteljico, ki so jo odpeljali v bolnišnico. Razlog naj bi bila po oceni matere nepravična ocena.

V Osnovni šoli Jovan Dučić v Novem Beogradu je mati petošolca fizično napadla učiteljico, razlog naj bi bile ocene. Pretepeno učiteljico so odpeljali v bolnišnico, pouk so prekinili, otroke pa poslali domov, piše N1 Beograd.

Zaposleni so obupani in razburjeni zaradi, kot pravijo, še enega v nizu napadov na sodelavce.

Incident se je zgodil med drugo šolsko uro. Mama enega od učencev je prišla v šolo in povedala, da išče učiteljico biologije. Učiteljica je prišla, učenčeva mama pa jo je vprašala, zakaj je njenemu otroku zaključila oceno dve, čeprav naj bi imel povprečje tri, je povedala ena od zaposlenih, ki je bila priča dogajanju in je želela ostati anonimna.

Po njenih besedah ​je učiteljica biologije mami pojasnila, da učenec nima povprečja tri, in jo povabila v kabinet, da bi ji pokazala ocene v elektronskem dnevniku. Ko ji je pojasnila, da se ocene iz obeh semestrov seštevajo, se je mama burno odzvala in dejala, da bo šla k ravnatelju, s čimer se je učiteljica strinjala.

“Odšla je iz kabineta, ko se je začel odmor, mama pa se je nenadoma vrnila. Slišala sem, kako so se zaloputnila vrata, vlekla jo je za lase, podrla na tla, z njeno glavo udarjala ob tla in jo zmerjala ter brcala, ko je ležala na tleh,” je povedala sogovornica beograjskega N1.

“Ti ne veš, kdo sem, s kom se zafrkavaš, ne boš prišla živa iz šole,” je po besedah priče vpila mama.

Učiteljica je iz kabineta skušala poklicati na pomoč, a je zaradi hrupa med odmorom nihče ni slišal. Nekako ji je, kot pravi njena kolegica, uspelo poklicati policijo. Mama petošolca pa je še naprej govorila, da jo bo ubila, nato pa je hladnokrvno počakala na policijo in dala izjavo.

Pouk so morali prekiniti. Poškodovano učiteljico so z reševalnim vozilom odpeljali v zemunsko bolnišnico. Kot je povedala sogovornica N1, ima učiteljica poškodbe prsnega koša in vratu, zaradi česar mora nositi opornico. Poškodovan ima tudi spodnje del noge.

“Ko gremo v službo, se ne počutimo varne. To je že vsaj peti primer v zadnjih dveh mesecih,” je poudarila ena od učiteljic. “Učitelji želimo otrokom ustreči, da bi izboljšali ocene, starši pa hočejo več. Kot da bi jih zanimale samo ocene, ne pa kakovost znanja in obnašanje učencev. Otroci in starši nas vse bolj ogrožajo. Maj in junij sta se spremenila v lov na učitelje,” je priča napada povedala za N1.

“Spoštovani, konec šolskega leta je na naši šoli žal zaznamoval fizični napad enega od staršev petošolca na učiteljico, ki je bila z reševalnim vozilom odpeljana v zemunsko bolnišnico,” je v obvestilu staršem zapisala  ravnateljica. “Svet staršev vabi vse starše, da se jutri ob 17. uri zberete pred šolo, da pokažemo otrokom in žal tudi številnim staršem, da smo proti nasilju nasploh, predvsem pa proti vrstniškemu nasilju in nasilju nad tistimi, ki jim zaupamo svoje otroke! Poskrbeti moramo za veliko višjo raven spoštovanja do zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, saj je prihodnost naših otrok v njihovih in naših rokah,” je poudarila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje