V Franciji aretirali osumljenega napada na sinagogo, pridržali še tri osebe

Svet 25. Avg 202407:24 > 11:37 0 komentarjev
Eksplozija pred sinagogo
Foto: Manon Cruz/REUTERS

Policija je aretirala moškega, ki je osumljen sobotnega napada na sinagogo na jugu Francije, ko je pred poslopjem sinagoge eksplodirala jeklenka s plinom. Skupno so pridržali štiri osebe, osumljenec pa naj bi bil pred aretacijo ranjen v strelskem obračunu s policijo.

Policija je aretirala moškega, ki je osumljen sobotnega napada na sinagogo na jugu Francije, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v objavi na družbenem omrežju X pojasnil francoski notranji minister Gerard Darmanin.

Do aretacije je prišlo v mestu Nimes, poleg tega naj bi bile pridržane še tri osebe, povezane z osumljencem, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Glavni osumljenec za napad pred sinagogo je 33-letni državljan Alžirije, ki je bil po navedbah vira AFP pred aretacijo ranjen v strelskem obračunu s policisti, ki so ga lovili. Njegovo življenje ni ogroženo.

Pred poslopjem sinagoge v kraju La Grande-Motte blizu Montpellierja sta v soboto zgolj pol ure pred začetkom verskega obreda najprej zagorela avtomobila, nakar je v enem od njiju eksplodirala jeklenka s plinom, pri tem pa je bil poškodovan policist.

V času napada je bilo v sinagogi prisotnih pet ljudi, vendar nihče izmed njih ni bil ogrožen ali poškodovan. Francoski premier Gabriel Attal, ki opravlja tekoče posle, je po obisku prizorišča incidenta v soboto dejal, da so se “le za las izognili popolni tragediji”.

Francoske oblasti dogodek obravnavajo kot teroristični napad. Predsednik Emmanuel Macron je v soboto obsodil vse večje število antisemitskih incidentov v državi, pri obsodbah so se mu pridružili tudi predstavniki francoskih strank s celotnega političnega spektra.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!