V hrvaški bolnišnici po okužbi s koronavirusom umrl dvoletni otrok

Koronavirus 27. Nov 202118:16 0 komentarjev
Hospitaliziran otrok
PROFIMEDIA

Iz osiješke Klinične bolnišnice so sporočili, da je po okužbi s koronavirusom umrl dvoletni otrok. Umrl je za posledicami obojestranske pljučnice, ki lahko povzroči odpoved dihal.

V Klinični bolnišnici (KBC) Osijek je za posledicami koronavirusne bolezni umrl dvoletni otrok. Kot so po poročanju hrvaškega portala Dnevnik sporočili iz bolnišnice, je imel otrok resne spremljajoče bolezni.

Otrok je bil sprejet in zdravljen zaradi okužbe s covidom-19, po sprejemu v osiješko bolnišnico pa je razvil obojestransko pljučnico, ki je povzročila akutno respiratorno odpoved z večsistemskim vnetnim odzivom. “Kljub zdravljenju, ki je trajalo 13 dni, je otrok včeraj žal umrl,” so sporočili iz KBC Osijek.

Kot so še pojasnili v osiješki bolnišnici, je bil sprejeti otrok zaradi prezgodnjega rojstva dovzeten za nevrološke zaplete s številnimi spremljajočimi boleznimi.

Bilateralna oziroma obojestranska pljučnica je pljučna bolezen, za katero je značilno vnetje tako levega kot desnega pljučnega krila. Brez ustreznega zdravljena povzroči dihalno odpoved in posledično smrt.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!