V Italiji med reševanjem družine iz ognjenih zubljev umrla gasilca

Svet 17. Jul 202420:38 0 komentarjev
Italijanski gasilci
Foto: PROFIMEDIA

V bližini mesta Matera v italijanski deželi Bazilikata na jugu države sta danes v boju z ognjenimi zublji umrla dva gasilca, je sporočilo tamkajšnje gasilsko društvo. Sožalje njunima družinama je izrazil tudi notranji minister Matteo Piantedosi.

“Danes popoldan sta med gašenjem gozdnega požara življenje izgubila dva gasilca. Okoliščine tega tragičnega incidenta za zdaj niso znane,” je gasilsko društvo sporočilo v objavi na omrežju X. Po besedah župana mesteca Nova Siri, v bližini katerega se je zgodil incident, sta 45-letna gasilca skušala rešiti družino, katere hišo so ogrožali plameni, vendar sta ob tem padla v prepad.

Obžalovanje zaradi tragičnega incidenta je izrazil tudi notranji minister Matteo Piantedosi. “Globoko sem užaloščen zaradi smrti gasilcev, ki sta umrla med gašenjem,” je sporočil. Ob tem je izrekel sožalje njunima družinama in spomnil na “pogum gasilcev, ki se žrtvujejo za druge ljudi.”

V Italiji sicer skoraj vsak dan izbruhne kak manjši gozdni požar, zlasti na jugu države, medtem ko celotno državo trenutno pesti vročinski val. Rimska mestna uprava je sporočila, da je v bližini mesta izbruhnil še en obsežen požar, in prebivalcem, ki so od njega oddaljeni manj kot tri kilometre, svetovala, naj imajo zaprta okna in naj se izogibajo aktivnostim na prostem.

Pred tem so v torek zaradi požara nedaleč od italijanske prestolnice začasno prekinili promet na železniški progi med Rimom in Neapljem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!