V Italiji pogrešajo 63-letnega turista, ki je med hudim neurjem skočil s čolna

Svet 23. Jul 202412:30 0 komentarjev
Italijanska obalna straža
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V ponedeljek je v hrvaški Istri in v delu Italije pustošilo neurje. Pogrešan je 63-letni Italijan, ki je med neurjem v Lignanu s čolna skočil v morje.

Hrvaško Istro je v ponedeljek popoldne zajela nevihta z močnimi nalivi, ponekod je padala tudi toča. Na vremenskem portalu IstraMet so zapisali, da se je zgodila “prava eksplozija ozračja”.

Kljub močnemu neurju ni nastala hujša gmotna škoda. Gasilci so imeli skupno sedem intervencij, med drugim so prečrpavali vodo in odstranjevali veje s cestišč, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Hudo neurje se je popolnoma nepričakovano razvilo tudi v italijanskem letovišču Lignano Sabbiadoro. Številni turisti so morali zbežati s plaže.

Lignano Sabbiadoro
Letovišče Lignano Sabbiadoro (Foto: PROFIMEDIA)

Pogrešajo pa tudi 63-letnega podjetnika iz Furlanije, ki je bil med neurjem skupaj z ženo na čolnu, s katerega je skočil v vodo. Njegova žena je sprožila alarm – takoj se je začela reševalna akcija obalne straže, v zraku je bil tudi helikopter. Iskanje so nadaljevali kljub slabemu vremenu in temi. O moškem še vedno ni sledu, poroča RaiNews.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!