V izraelskem obstreljevanju Sirije več mrtvih in ranjenih

Svet 09. Sep 202409:31 > 16:23 0 komentarjev
OBSTRELJEVANJE SIRIJE
Foto: PROFIMEDIA

Izraelske sile so v nedeljo zvečer iz zraka napadle več krajev na zahodu Sirije, pri čemer je bilo ubitih najmanj 16 ljudi, več deset pa je ranjenih.

Tarča napada blizu mesta Masjaf naj bi bile proiranske skupine. “Izraelski sovražnik je v nedeljo zvečer izvedel zračni napad s severozahoda Libanona, katerega tarča so bili vojaški objekti v regiji. Naša zračna obramba je sestrelila nekaj raket,” je ob sklicevanju na vir pri sirski vojski poročala agencija Sana, po podatkih katere je bilo ubitih 16 ljudi, 36 pa ranjenih, med katerimi jih je šest v kritičnem stanju.

Sirski observatorij za človekove pravice s sedežem v Veliki Britaniji je medtem sporočil, da so intenzivni izraelski napadi zahtevali 25 življenj. “Trinajst silovitih eksplozij je odjeknilo na območju znanstvenoraziskovalnih centrov v Masjafu, kjer delujejo proiranske skupine in strokovnjaki za razvoj orožja,” je ponoči še sporočila skupina.

Izraelski zračni napadi na Sirijo so se okrepili po napadu palestinskega gibanja Hamas na Izrael, ki je 7. oktobra lani sprožil vojno v Gazi.

Izraelske sile sicer v Siriji redno izvajajo zračne napade vse od začetka državljanske vojne v tej državi leta 2011, njihova tarča pa so zlasti proiranske skupine. Izraelske oblasti so večkrat sporočile, da “ne bodo dovolile, da bi Iran razširil svojo prisotnost v Siriji”.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!