V Južni Koreji so se razveselili dvojčic orjaške pande

Svet 12. Jul 202312:29 0 komentarjev
Panda Le Bao
Panda Le Bao (Foto: PROFIMEDIA)

V Južni Koreji sta se razveselili dvojčic orjaške pande, ki sta, enako kot njuna mama, dobrega zdravja.

V južnokorejskem živalskem vrtu sta se skotili prvi dvojčici orjaške pande v državi. Videoposnetek skotitve mladičk, ki ga je tematski park Everland na spletu objavil v torek, si je ogledalo že več kot 675.000 ljudi. Tako mama kot dvojčici so dobrega zdravja, so sporočili iz parka v bližini prestolnice Seul.

Na posnetku na YouTubu je videti pando Ai Bao, kako se pred skotitvijo dveh majhnih pand kotali po kletki. Ai Bao in oče Le Bao sta v Južno Korejo prispela leta 2016 kot darilo ob obisku kitajskega predsednika Ši Džinpinga, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Mladički tehtata 180 oziroma 140 gramov, po navedbah parka pa mama za njiju dobro skrbi. Za Ai Bao to nista bili prvi mladički, leta 2020 je že skotila pando Fu Bao.

Ljudska republika Kitajska tradicionalno podarja te živali tujim državam v okviru t. i. diplomacije pand. Peking sicer kosmatince praviloma samo posoja, kasneje pa se skupaj z morebitnimi mladiči vrnejo v domovino, kjer deluje program razmnoževanja teh priljubljenih medvedov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!