V Kaliforniji so morali zaradi gozdnih požarov evakuirati več tisoč ljudi

Svet 03. Jul 202419:10 0 komentarjev

Ameriško zvezno državo Kalifornijo so zajeli obsežni gozdni požari, zaradi česar so morali evakuirati več tisoč ljudi.

V ameriški zvezni državi Kaliforniji so morali zaradi gozdnih požarov evakuirati več tisoč ljudi. Za dele države so razglasili najvišjo stopnjo pripravljenosti, poročajo ameriški mediji.

Najnevarnejši požar je trenutno Thompsonov požar v Orovillu, severno od glavnega mesta države Sacramento, s katerim se bori več kot 500 gasilcev, je poročal Los Angeles Times. Požar naj bi pustošil po več kot 3.000 hektarjev velikem območju, vendar naj bi ga gasilcem že uspelo omejiti, poroča CNN.

Medtem požari še naprej divjajo v okrožju Butte, kjer je moralo svoje domove zapustiti približno 13.000 ljudi. “Ogenj je preskočil obvodni bazen na reki Feather in se širi proti Olive Highway na območju Kelly Ridge,” so sporočili kalifornijski gasilci.

gozdni požari v kaliforniji
Foto: Carlos Barria/REUTERS

Tudi požar Toll v okrožju Napa severno od San Francisca je povzročil zaskrbljenost, je poročala ameriška televizijska postaja NBC. Do torka popoldne so ga imeli pod nadzorom le manjši del.

Gozdni požari se v Kaliforniji ponavljajo v obdobjih izjemne vročine, hude suše in neviht. Po podatkih ameriške nacionalne vremenske službe bi lahko nov vročinski val pred četrtkovim praznikom dneva neodvisnosti prinesel temperature preko 40 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!