V Kaliforniji svarijo pred napovedanim vročinskim valom

Svet 04. Sep 202412:40 0 komentarjev
otroci se igrajo na soncu
Foto: PROFIMEDIA

Pristojne oblasti prebivalce Kalifornije opozarjajo pred prihajajočim vročinskim valom, ki bo zvezno državo na zahodu ZDA zajel v nadaljevanju tedna. V Los Angelesu se bodo temperature dvignile tudi do 45 stopinj Celzija. Nacionalna meteorološka služba je izdala opozorilo, ki velja od danes popoldne do petka zvečer.

Živo srebro se bo po napovedih povzpelo najvišje v soseski Woodland Hills, ki se nahaja severozahodno od središča Los Angelesa. Županja Los Angelesa Karen Bass je po vsem mestu odredila odprtje centrov, v katerih se bodo lahko hladili ljudje, ki nimajo dostopa do klimatskih naprav.

Visoke temperature bodo zajele obalna območja Kalifornije, ki se običajno izognejo najhujši vročini in so uživala v doslej razmeroma blagem avgustu, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Vročina bo prizadela tudi dele Arizone, vključno s Phoenixom, kjer je v torek že stoti zaporedni dan temperatura presegla 37,7 stopinj Celzija.

Visoke temperature na jugozahodu ZDA, kjer velik del območja zavzema puščava, v tem letnem času sicer niso nenavadne. Toda znanstveniki ocenjujejo, da globalno segrevanje, ki ga povzroča človek, potiska temperature vse višje in ustvarja nestabilnejše vremenske vzorce.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!