V Maleziji iz socialnovarstvenih zavodov rešili več kot 400 zlorabljenih otrok

Svet 12. Sep 202415:12 0 komentarjev
Zapečatena vrata v enega izmed socialnovarstvenih zavodov
Zapečatena vrata v enega izmed socialnovarstvenih zavodov (Foto: PROFIMEDIA)

Malezijski organi pregona so iz socialnovarstvenih zavodov rešili več kot 400 otrok, ki so bili domnevno podvrženi fizičnim in spolnim zlorabam, je v sredo sporočila policija. Ob tem so aretirali okoli 170 ljudi, večinoma oskrbnikov, ki naj bi žrtve zlorabljali in silili v zlorabe drugih, poročajo tuji mediji.

Kot je sporočila policija, so iz 20 socialnovarstvenih zavodov v zveznih državah Selangor in Negeri Sembilan rešili skupno 402 otroka, stara od enega do 17 let. Aretirali so 171 ljudi, večinoma oskrbnikov in islamskih verskih učiteljev, ki naj bi otroke spolno zlorabljali in silili v zlorabe drugih.

“Žrtvam, ki so bile bolne, niso dovolili zdravljenja na klinikah, dokler njihovo stanje ni postalo kritično,” je povedal generalni policijski inšpektor Razarudin Husain in dodal, da so nekatere varovance tudi ožgali z vročimi kovinskimi predmeti.

Racije je policija izvedla kmalu po začetku preiskave proti poslovnemu konglomeratu Islamic Global Ikhwan Group, pod pokroviteljstvom katerega so zavodi delovali. Skupina, ki jo oblasti med drugim preiskujejo zaradi domnevnega poučevanja deviantnih islamskih naukov, obtožbe o zlorabah zanika.

Zapečatena vrata v enega izmed socialnovarstvenih zavodov
Zapečatena vrata v enega izmed socialnovarstvenih zavodov (Foto: PROFIMEDIA)

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!