V napadih na Zaporožje poškodovanih 11 ljudi, nad Rusijo sestrelili 125 dronov

Svet 29. Sep 202416:18 0 komentarjev
vojna v Ukrajini, Zaporožje
Foto: vojaška uprava Zaporožja/AFP/PROFIMEDIA

V novih ruskih zračnih napadih na Zaporožje je bilo poškodovanih 11 ljudi, močno pa je bila poškodovana tudi civilna infrastruktura, je sporočil guverner regije na jugu Ukrajine Ivan Fedorov. Rusija pa naj bi sestrelila 125 ukrajinskih dronov.

Ivan Fedorov je na omrežju Telegram objavil fotografije porušenih hiš in dejal, da so v ruševinah lahko še vedno ujeti ljudje. Zapisal je, da je po skupno 13 zračnih napadih izbruhnilo tudi več požarov.

Vodja kabineta ukrajinskega predsednika Andrij Jermak je vnovič pozval ukrajinske zaveznike, naj državi priskrbijo več orožja in naj posežejo v rusko gospodarstvo, da bi tako onemogočili nadaljevanje vojne v Ukrajini.

Ukrajinska zračna obramba je ločeno poročala o 22 napadih ruskih dronov, od katerih jih je preprečila 15.

vojna v Ukrajini, Zaporožje
Foto: vojaška uprava Zaporožja/AFP/PROFIMEDIA

Rusija poroča o sestrelitvi 125 ukrajinskih dronov

Rusko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da je njihova zračna obramba nad ruskim ozemljem sestrelila 125 ukrajinskih dronov.

Oblasti v Voronežu na jugovzhodu Rusije so poročale o poškodbah, ki so nastale na več avtomobilih, dveh stanovanjih in otroškem igrišču. Po besedah guvernerja Aleksandra Guseva pa poškodovanih ni bilo.

Poleg Voroneža je ukrajinska strank z droni napadla predvsem ruski obmejni regiji Belgorod in Rostov, je sporočilo obrambno ministrstvo v Moskvi. Posamezni napadi so bili usmerjeni tudi proti regijam Brjansk, Kursk in Krasnodar.

Ukrajinska vojska je po lastnih navedbah napadla tudi skladišče orožja v ruski regiji Volgograd. V kraju Kotluban so napadli skladišče z raketami, strelivom in eksplozivom, izbruhnil je velik požar, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki dodaja, da navedb ni bilo mogoče neodvisno preveriti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!