V napadu članov tolpe na Haitiju najmanj 70 mrtvih, tudi otroci

Svet 04. Okt 202421:49 0 komentarjev
Haiti
Foto: Ralph Tedy Erol/REUTERS

V napadu članov ene od oboroženih tolp na Haitiju je bilo v četrtek po podatkih Združenih narodov ubitih najmanj 70 ljudi, med njimi tudi ženske in otroci. Do pokola je prišlo v mestu Pont Sonde, kakih sto kilometrov severozahodno od prestolnice Port-au-Prince.

Po podatkih Urada ZN za človekove pravice je med mrtvimi tudi okoli deset žensk in trije otroci.

V napadu je bilo hudo ranjenih 16 ljudi, zažganih pa 45 hiš in 34 vozil. Člani tolpe Gran Grif so na ljudi streljali z avtomatskimi puškami, izjavo urada povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Premier Haitija Gary Conille je na družbenem omrežju X dejal, da je šlo za brutalen napad na nedolžne ljudi, in se zavzel za oster in usklajen odziv države.

Haitijska vlada je medtem danes sporočila, da je na območje, kjer se je zgodil pokol, napotila specializirane policijske enote za boj proti tolpam, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do napada je prišlo v času, ko skuša mednarodna misija pod vodstvom kenijskih policistov vladi na Haitiju pomagati pri ponovni vzpostavitvi nadzora v karibski državi, ki jo že vrsto let pretresa nasilje oboroženih tolp.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!