V napadu na rusko regijo Krasnodar ubita šestletna deklica

Svet 05. Jul 202409:29 3 komentarji
Prizor iz Odese, kjer je po ruskem napadu zmanjkalo elektrike
Prizor iz Odese, kjer je po ruskem napadu zmanjkalo elektrike (Foto: PROFIMEDIA)

Ruska zračna obramba je nad regijama Krasnodar in Rostov ter nad ukrajinsko regijo Zaporožje, ki si jo je Moskva nezakonito priključila leta 2022, sestrelila 50 ukrajinskih dronov, je danes sporočilo rusko obrambno ministrstvo. Napad na Krasnodar je po navedbah lokalnih oblasti terjal eno smrtno žrtev, še pet jih je bilo ranjenih.

“Sistemi zračne obrambe so uničili 14 brezpilotnih letalnikov nad Krasnodarjem, 26 nad Zaporožjem in deset nad Rostovom,” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP na Telegramu zapisalo rusko obrambno ministrstvo.

V napadu na regijo Krasnodar je bila ubita šestletna deklica, še pet ljudi pa je bilo ranjenih, je sporočil guverner regije Venjamin Kondratjev. “Režim v Kijevu je ponovno poskušal z droni napasti civilne objekte na ozemlju regije,” je nadaljeval in dodal, da je bila v napadu poškodovana trinadstropna stanovanjska stavba.

O napadih medtem poročajo tudi iz Ukrajine. Po navedbah ukrajinske vojske je zračna obramba ponoči nad regijami Kijev, Mikolajiv, Odesa, Herson, Čerkasi, Dnipropetrovsk in Černigiv sestrelila 32 ruskih dronov. Rusija je tudi obstreljevala regijo Herson. Ranjene so bile tri osebe, več stavb pa je bilo poškodovanih, poroča portal ukrajinske tiskovne agencije Ukrinform.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje