V Nemčiji moški z barvo poškropil vodjo levega zavezništva (FOTO & VIDEO)

Svet 30. Avg 202416:55 1 komentar

V predvolilni kampanji v Nemčiji je moški z barvo, ki spominja na kri, poškropil vodjo nemškega zavezništva BSW Sahro Wagenknecht.

V nemških zveznih deželah Turingija in Saška se v nedeljo odpravljajo na volitve. V predvolilni kampanji se je zgodil incident.

Sahro Wagenknecht, vodjo levega populističnema zavezništva BSW, je moški med nagovorom poškropil z rožnato oziroma rdečo barvo, ki spominja na kri. Varnostne sile so po poročanju Associated Press moškega takoj potisnile na tla in ga odpeljale. Motiv za napad za zdaj še ni znan.

Lokalni predstavnik BSW je po poročanju Deutsche Welle dejal, da je barva Wagenknecht zadela v obraz, zgornji del trupa in vrat. Po njegovih navedbah naj bi moški uporabil medicinsko brizgo.

Foto: Reuters TV via REUTERS
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA
Foto: PROFIMEDIA

Wagenknecht je na družbenem omrežju X zapisala, da se po incidentu počuti dobro, da je pa še vedno nekoliko pretresena. “Toda brez skrbi: ne bomo se ustrašili!” je zapisala.

BSW nekdanje vodilne političarke Levice Wagenknecht gospodarsko in socialno zagovarja leva stališče, si pa želi tako kot skrajno desna Alternativa za Nemčijo (AfD) omejiti priseljevanje in končati dobavo orožja Ukrajini, poroča STA. BSW se sicer glede na podatke anket obeta dober rezultat. Zaradi odpora do AfD obstaja velika možnost, da bo koalicijo s krščanskimi demokrati (CDU) formirala prav BSW.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje