V Nemčiji odkrili laboratorij, ki bi lahko izdelal 1,3 milijona tablet ekstazija

Svet 25. Jul 202421:35 0 komentarjev
nemška policija
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Nemški cariniki so v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija v mestu Hückelhoven blizu nizozemske meje odkrili velik laboratorij za proizvodnjo prepovedanih drog. V okviru obsežne preiskave so zasegli okrog 200 kilogramov sintetičnih drog, katerih vrednost ocenjujejo na približno 10,4 milijona evrov.

Cariniki so racijo v laboratoriju v Hückelhovnu, ki je obsegal kar 500 kvadratnih metrov površin, izvedli maja. Preiskali pa so tudi skladišče v bližnjem kraju Nettetal, sta po navedbah nemške tiskovne agencije dpa danes sporočila carinski urad v Essnu in tožilstvo v mestu Aachen.

Po navedbah nemških carinikov in tožilstva gre za največji laboratorij, ki so ga odkrili v zadnjih 23 letih. V okviru racije so med drugim zasegli skoraj 200 kilogramov stimulativne droge MDMA, približno 6.500 litrov kemikalij in približno 130.000 evrov v gotovini.

Laboratorij bi s takšno kapaciteto lahko proizvedel več kot 1,3 milijona tablet ekstazija, katerih vrednost bi na črnem trgu dosegla več kot 10,4 milijona evrov, so dodali. Proizvodnjo v tem laboratoriju so po navedbah dpa ocenili kot “skrajno profesionalno”.

V okviru obsežne preiskave so že maja aretirali 57-letnega nemškega državljana, ki je še vedno v priporu, ta mesec pa so v povezavi z istim primerom izvedli še šest racij na Nizozemskem in v Belgiji ter ob tem aretirali 56-letnega Nizozemca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!