V Nemčiji pridržali moškega, ki naj bi načrtoval napad na vojake

Svet 13. Sep 202413:30 4 komentarji
nemška policija
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na Bavarskem so zaradi načrtovanja napada na vojake pridržali 27-letnega sirskega državljana. Napad naj bi nameraval izvesti z mačeto.

Nemške oblasti so v četrtek pridržale sirskega državljana, ki naj bi načrtoval napad na vojake v mestu Hof na severovzhodu Bavarske.

27-letnik naj bi islamistično motiviran napad nameraval izvesti z mačeto, navedbe tožilstva v Münchnu povzemajo tuje tiskovne agencije.

Tožilci so sporočili, da je moški nedavno kupil dve približno 40 centimetrov dolgi mačeti in vojake nemške vojske nameraval napasti v času odmora za kosilo, pri čemer naj bi bil njegov cilj, da jih ubije, kolikor bi bilo mogoče.

Osumljenec naj bi bil privržen islamistični ideologiji, v četrtek pa so ga prijeli na podlagi obtožb načrtovanja hudega nasilnega dejanja, ki ogroža državo. “Želel je pritegniti pozornost in med prebivalci ustvariti občutek negotovosti,” so dodali.

V Nemčiji v zadnjem času opažajo močno povečanje števila napadov s hladnim orožjem, zlasti noži, zaradi česar se je vlada v Berlinu odločila zaostriti zakonodajo o orožju in priseljevanju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje