V nesreči ribiške ladje na Portugalskem več mrtvih

Svet 03. Jul 202415:52 0 komentarjev
Ribiška ladja
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V nesreči ribiške ladje na Portugalskem so se smrtno ponesrečile tri osebe, tri so pogrešane. Vzrok nesreče za zdaj še ni znan.

Ob vzhodni obali Portugalske v bližini kraja Marinha Grande se je ponoči ponesrečila ribiška ladja, pri čemer portugalske oblasti danes poročajo o treh smrtnih žrtvah, tri ljudi pa še vedno pogrešajo, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Še 11 članov posadke so uspešno rešili.

Ribiški ladji, ki je ponoči doživela brodolom, so nemudoma priskočile na pomoč štiri druge ladje, ki so se nahajale v neposredni bližini, je sporočila portugalska obalna straža. Dodali so, da vzrok nesreče za zdaj še ni znan.

“Plovilo je povsem normalno opravljalo svoje naloge, nato pa se je v trenutku samo prevrnilo. Ne vemo, zakaj, ne vemo ničesar,” je za portugalsko tiskovno agencijo Lusa dejal lastnik ponesrečene ribiške ladje Antonio Le.

Sedem oseb je potrebovalo zdravniško pomoč. Večina rešenih pomorščakov prihaja iz bližnjega mesta Figueira da Foz, kamor so jih odpeljali na zdravljenje. Med poškodovanimi sta tudi dva indonezijska državljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!