V New Yorku pridržali ameriškega raperja Diddyja

Svet 17. Sep 202406:37 0 komentarjev
Sean "Diddy" Combs
Sean "Diddy" Combs (Foto: PROFIMEDIA)

V New Yorku so pridržali ameriškega raperja, ki je v glasbenem svetu znan pod vzdevkom P. Diddy ali Puff Daddy. Glasbenika preiskujejo zaradi trgovine z ljudmi in prostitucije.

V New Yorku so pridržali ameriškega raperja in poslovneža Seana “Diddyja” Combsa zaradi “nedoločenih obtožb”, je policija potrdila ameriškemu CBS.

Za kaj točno gre, še ni znano.

A bi to lahko sledilo marčevskim preiskavam njegovih nepremičnin v Los Angelesu in Miamiju. Diddyja preiskujejo zaradi trgovine z ljudmi in prostitucije, piše BBC.

Combsov odvetnik Marc Agnifilo je dejal, da so razočarani, češ da je njegova stranka nedolžna. Za CNN je še povedal, da je glasbenik sodeloval v preiskavi, saj “ničesar ne skriva”.

Tožilec Damian Williams je dejal, da so zvezni agenti Combsa aretirali na podlagi zapečatene obtožnice. “Zjutraj (po lokalnem času, op. a.) bomo vložili zahtevo za razpečatenje obtožnice in takrat bomo povedali več.”

Glasbenik se v zadnjem času spopada z vrsto obtožb, od spolnih napadov do zlorab. Teh ga je obtožila tudi nekdanja partnerica Casandra Cassie Ventura. Glasbenik sicer vse zanika.

Ventura ga je novembra obtožila, češ da jo kot izvršni direktor založbe leta 2018 spolno zlorabil ter jo več let spolno in fizično zlorabljal.

Ameriški CNN je maja pridobil ekskluzivni posnetek nadzorne kamere hotela iz leta 2016, ki prikazuje, kako Combs pretepa, vleče in brca svojo takratno partnerko Ventura. Ta je novembra lani zoper njega vložila civilno tožbo zaradi spolnih zlorab, nasilja in trgovine s spolnimi uslugami.

Glasbenika sta kasneje dosegla poravnavi. V skupni izjavi za javnost je Ventura zapisala, da se je “odločila, da bo to zadevo rešila sporazumno pod pogoji, nad katerimi ima določeno stopnjo nadzora”. Zvezdnik hip hopa pa je ob tem dodal: “Odločila sva se, da bova to zadevo rešila sporazumno. Cassie in njeni družini želim vse najboljše.”

Proti njemu so zatem vložili tožbo še najmanj štirje. Eden od žrtev trdi, da jo je Combs omamil in spolno napadel ter nato drugim pokazal videoposnetek napada, druga ženska pa pravi, da sta raper in še en moški izmenično posilila njo in njeno prijateljico v zgodnjih 90. letih.

Zvezdnik je zanikal vse obtožbe. “Naj bom popolnoma jasen: nobene od očitanih groznih stvari nisem storil. Boril se bom za svoje ime, svojo družino in za resnico.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!