V Parizu z avtom zapeljal na teraso restavracije: en človek mrtev, več ranjenih

Svet 18. Jul 202408:31 1 komentar
policija na kraju dogodka
Foto: PROFIMEDIA

V sredo zvečer je v Parizu avto zapeljal na teraso restavracije. Umrl je en človek, še trije so v kritičnem stanju. Policija je voznika pridržala, za zdaj pa sumijo, da je šlo za nesrečo.

Incident se je zgodil na vzhodu francoske prestolnice, blizu znanega pokopališča Pere-Lachaise. Osebni avtomobil znamke Toyota je treščil v restavracijo Ramus. V trčenju je umrl en človek. Od šestih ranjenih so trije v kritičnem stanju. Vsi so bili obiskovalci restavracije.

Za voznika je pristojno tožilstvo odredilo pripor, na podlagi znanih informacij pa menijo, da se je zgodila nesreča. Drugih potnikov naj v avtomobilu ne bi bilo. Na prizorišču je bila prisotna tudi protiteroristična enota policije, saj je preverjala morebitno prisotnost eksploziva v vozilu.

Mestne oblasti so vzpostavile enoto za psihološko pomoč nekaj več kot 20 pričam dogodka, ki so povsem pretreseni. Eden od natakarjev bližnjega bara je opisal, kako je avtomobil mimo zapeljal s polno hitrostjo, nato pa je zaslišal glasen pok.

V Parizu, ki bo v kratkem gostil olimpijske igre, po nizu terorističnih napadov v zadnjih letih veljajo poostreni varnostni ukrepi. Še zaostrili jih bodo z začetkom iger 26. julija, ko bo dnevno za varnost skrbelo približno 35.000 policistov in žandarjev ter 18.000 vojakov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje