V pištoli so bili pravi naboji, Baldwinu jo je dal pomočnik režiserja

Magazin 23. Okt 202109:08 > 09:23 0 komentarjev
Alec Baldwin
Profimedia

Pištola, s katero je igralec Alec Baldwin na prizorišču snemanja ustrelil Halyno Hutchins, je bila napolnjena s pravimi naboji. Pomočnik režiserja, ki naj bi mu jo izročil, naj bi mu dejal, da je varna.

Igralcu Alecu Baldwinu je pištolo, s katero je Baldwin na prizorišču snemanja filma Rust ustrelil direktorico fotografije Halyno Hutchins, izročil pomočnik režiserja, izsledke preiskave povzemajo tuji mediji. Imena pomočnika režiserja ni znano.

Mislili, da je varna

Ko je Baldwinu izročil pištolo, naj bi pomočnik režiserja mislil, da gre za varno “hladno pištolo”. Tako naj bi jo tudi opisal igralcu. Vendar so bili v njej pravi naboji. Za Halyno Hutchins je bil strel usoden, režiser Joel Souza, ki je stal za njo, pa je bil ranjen. Potem ko so mu na urgenci oskrbeli poškodbo rame, je Souza zapustil bolnišnico.

Sodišče v glavnem mestu ameriške zvezne države Santa Fe je izdalo nalog za preiskavo prizorišča snemanja. Nalog v dokazno gradivo prišteva Baldwinova oblačila, orožje, strelivo, dokumentacija in kamere s prizorišča.

42-letna Halyna Hutchins je odraščala na sovjetski vojaški bazi na Arktiki, je poročal britanski BBC. V ZDA je prišla iz Ukrajine. V ukrajinskem glavnem mestu Kijevu je študirala novinarstvo, v Los Angelesu v ZDA pa filmske študije. Leta 2019 jo je revija America Cinematographer ocenila za vzhajajočo zvezdo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!