V požaru v skladišču streliva v Čadu umrlo več ljudi

Svet 19. Jun 202414:41 0 komentarjev
požar v Čadu
Foto: PROFIMEDIA

V vojaškem skladišču streliva na severu čadske prestolnice N'Djamena je ponoči izbruhnil požar, ki mu je sledila vrsta eksplozij. V nesreči je življenje izgubilo najmanj devet ljudi, še 46 pa je ranjenih, so sporočile tamkajšnje oblasti. Preiskava dogodka poteka.

Po izbruhu požara je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP v skladišču odjeknila vrsta eksplozij. Umrlo je najmanj devet ljudi, še 46 pa je ranjenih. Po besedah ministra za zdravje Abdelmadžida Abderahima obstaja nevarnost, da bo število smrtnih žrtev naraslo, saj je stanje številnih ranjenih izjemno težko.

Sprva število smrtnih žrtev ni bilo znano, vendar pa je zunanji minister Abderaman Kulamalah sporočil, da naj civilnih žrtev ne bi bilo veliko. “Smrtnih žrtev in škode je manj, kot smo predvidevali. Pričakovali smo na desetine in desetine smrtnih žrtev,” je dejal in dodal, da preiskava vzroka požara poteka.

Požar so sicer že omejili, oblasti pa so prebivalce pozvale, naj se ne dotikajo predmetov, ki jih je med eksplozijami razneslo naokoli. Med temi bi lahko bilo neeksplodirano strelivo. Skladišče je sicer blizu mednarodnega letališča in baze, v kateri so nameščeni francoski vojaki.

Predsednik ene najrevnejših držav na svetu in vodja vojaške hunte v državi, general Mahamat Idriss Deby Itno je svojcem žrtev na družbenem omrežju Facebook že ponoči izrazil sožalje, ranjenim pa je zaželel hitro okrevanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!