V Rusiji pridržali Francoza, ki je osumljen kršenja zakona o tujih agentih

Svet 06. Jun 202420:56 0 komentarjev
Kremelj
Kremelj. (Foto: PROFIMEDIA)

Ruske oblasti so zaradi kršenja zakona o tujih agentih pridržale francoskega državljana, so sporočili iz Moskve, kjer trdijo, da je moški zbiral informacije o ruskih vojaških dejavnostih.

“V Moskvi je bil pridržan francoski državljan, ki je osumljen zbiranja informacij o ruskih vojaških dejavnostih,” je sporočil ruski preiskovalni odbor in pojasnil, da bi se omenjene informacije lahko uporabile proti varnosti Rusije.

Po navedbah ruskih oblasti so moškega prijeli in obtožili, ker ni predložil dokumentov, potrebnih za vpis v register tujih agentov. Njegovega imena ob tem niso razkrili. Znano je le, da mu v primeru obsodbe grozi pet let zapora.

Ruska tiskovna agencija Tass je medtem poročala, da je osumljenec Laurent Vinatier, ki je zaposlen pri nevladni organizaciji Center za humanitarni dialog s sedežem v švicarski Ženevi. Da gre za Vinatierja in da je bil res pridržan v Rusiji, je kasneje potrdila tudi organizacija.

“Prizadevamo si pridobiti več podrobnosti o okoliščinah in zagotoviti Laurentovo izpustitev,” je v izjavi za francosko tiskovno agencijo AFP povedal tiskovni predstavnik organizacije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!