V Španiji aretirali osumljenca za umor otroka na igrišču

Svet 20. Avg 202408:43 1 komentar
policijski traki v španiji
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Španska policija je v ponedeljek aretirala 20-letnega moškega, ki je osumljen, da je v nedeljo na nogometnem igrišču v španskem mestu Mocejon zabodel 11-letnega dečka, ki je nato zaradi vbodnih ran umrl. Mesto je razglasilo tridnevno žalovanje, v nedeljo so se dečku poklonili z minuto molka, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Incident se je zgodil v nedeljo dopoldne v športnem centru Angel Tardio v kraju Mocejon, ko je na nogometno igrišče prišel zamaskirani moški in z ostrim predmetom zabodel otroka. Po poročanju španske radiotelevizije RTVE je žrtev utrpela deset vbodnih ran. Ob prihodu nujne medicinske pomoči je dečku že zastalo srce, reševalcem ga ni uspelo oživiti.

Pri iskanju osumljenca je sodelovalo več policistov, iskali so ga tudi s helikopterjem, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

V Mocejonu, v katerem živi približno 5.000 prebivalcev, so se v nedeljo z minuto molka poklonili dečku in razglasili tridnevno žalovanje. Vodja tamkajšnje avtonomne skupnosti Kastilja-La Mancha Emiliano Garcia-Page je izrazil zgroženost nad dejanjem. Upa, da bodo storilca čim prej prepeljali pred sodišče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje