V Srbiji naj bi očim hudo pretepel petletnega dečka

Črna kronika 01. Avg 202415:00 1 komentar
nasilje
Profimedia

Srbijo pretresa hud primer družinskega nasilja. 40-letnik naj bi brutalno pretepel petletnega pastorka – zdravniki naj bi na njegovem telesu našli odtise čevljev, imel je opečene dlani in stopala. Očim se je danes na tožilstvu zagovarjal z molkom.

Sredi julija so srbski policisti posredovali pri primeru družinskega nasilja. Ob prihodu na kraj dogodka so na dvorišču pred hišo ležali različni predmeti – omara, otroške igrače, copati. Ob avtomobilu z odprtim oknom je bilo razmetanih še več smeti. V osredju dogajanja pa petletni deček in njegov očim.

Kraj je dan kasneje obiskal srbski medij Blic. “Tišina. V soseski je bilo popolnoma tiho, sosedje pa so z nejevero v glasu razložili, kaj se je zgodilo,” so takrat poročali. Po pričevanju sosedov naj bi očim v jezi iz hiše metal stvari, nato pa so videli njegovega pastorka, petletnega dečka, ki je imel povite roke. Na vprašanje, kaj se je zgodilo, je 40-letnik odgovoril, da se je otrok opekel, piše Blic.

Policija je očima in mater odvedla v pripor. Osumljenega so namestili v psihiatrično ustanovo Dr. Laza Lazarević, kjer so opravili psihiatrični pregled, danes pa ga privedli na zaslišanje, a se je branil z molkom. Tožilstvo je za očima predlagalo podaljšanje pripora.

Mama, ki so jo aretirali na podlagi zanemarjanja sina, pa je pripor lahko zapustila. “Zakonski razlogi, zaradi katerih je bila priprta, so zastarali. Pripor smo odredili zaradi nevarnosti, da bi lahko vplivala na priče, po zaslišanju odhaja na prostost,” so dejali na tožilstvu. Tudi ona je molčala.

Grozljive poškodbe otroka

Po neuradnih informacijah srbskega portala so izsledki policijske preiskave dogodka grozljivi. Deček je bil ob prihodu policistov brutalno pretepen. Vir jim je povedal, da je imel grozljive poškodbe po glavi in telesu, med drugim zlomljena rebra, po telesu pa so se videli odtisi čevljev.

Na dlaneh in stopalih je imel opekline. Policija sumi, da ga je opekel očim. “Ko so ga zdravniki videli, so rekli, da bo umrl. Bil je v tako slabem stanju, da je vse skrbelo,” je dodal vir in povedal, da je deček še vedno v bolnišnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje