V Srbiji trčila avtomobil in vojaško vozilo: umrlo pet ljudi, med njimi otroci

Črna kronika 21. Sep 202421:40 0 komentarjev
Nesreča na jugu srbije
Foto: N1 Beograd

V trčenju osebnega avtomobila in bojnega vozila srbske vojske je na jugu Srbije umrlo pet ljudi. Ena oseba je hudo poškodovana, med umrlimi pa so tudi otroci. Policija je priprla voznika vojaškega vozila.

Na jugu Srbije se je v bližini kraja Bojanići zgodila tragična prometna nesreča. Na cesti med mestoma Raška in Kraljevo sta nekaj po 13. uri trčila avtomobil in bojno vozilo srbske vojske.

Kot je sporočilo srbsko ministrstvo za notranje zadeve, je v hudi nesreči umrlo pet ljudi, ena oseba pa je hudo poškodovana. Gre za šest potnikov iz avtomobila, ki so bili člani iste družine iz Raške, poroča N1 Beograd. Po navedbah ministrstva so med umrlimi tudi trije otroci.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja je policija v sodelovanju z višjim tožilcem iz Kraljeva prijela 54-letnika, ki je vozil vojaško vozilo. Po poročanju N1 Beograd so mu odredili 48-urno pridržanje, po katerem bo s kazensko ovadbo priveden pred tožilstvo. Okoliščine nesreče niso znane, avtomobil pa naj bi bil ukleščen pod bojnim vozilom.

PASARS16-01
Sistem PASARS (Foto: Zastava TERVO)

Po navedbah srbskega obrambnega ministrstva je bil v nesreči udeležen samohodni sistem zračne obrambe kratkega dosega PASARS. Vozilo je po podatkih proizvajalca težko 17 ton in je precej večje od osebnega avtomobila. Ministrstvo je ob tem zatrdilo, da je bila vojaška mehanizacija na poti proti Raški, v koloni pa ga je spremljala vojaška policija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!