V streljanju na nizozemski socialni kmetiji umrli ženski, več je poškodovanih

Črna kronika 06. Maj 202220:24 > 20:24
nizozemska policija
PROFIMEDIA

Z Nizozemske prihaja pretresljiva vest. Na socialni kmetiji, ki nudi rehabilitacijo invalidom in osebam z motnjami v duševnem razvoju, je prišlo do streljanja, v katerem sta bili ubiti dve ženski, več je poškodovanih.

V streljanju na kmetiji v Alblasserdamu, ki leži vzhodno od Rotterdama, sta umrli 16-letno dekle in 34-letna ženska. Huje sta ranjena še 13-letni deček in 20-letno dekle, še ena oseba pa je lažje poškodovana, poroča BBC.

Policija je oboroženega storilca že aretirala. “Strelno orožje je bilo zaseženo, osumljenec pa aretiran. Za priče je poskrbljeno, nudena jim je pomoč,” je sporočila rotterdamska policija preko Twitterja.

Po podatkih je bil 38-letni storilec na begu od četrtka zvečer, iskali pa so ga zaradi umora 60-letnega moškega v trgovini jugozahodno od Rotterdama.

Kaj je bil povod streljanja, policija še ni razkrila. “Delamo vse, kar je v naši moči, da bi ugotovili, kako je prišlo do streljanja. Pomagali bomo vsem vpletenim in vsem, ki so dogodku bili priča,” je povedal župan Ablasserdama Jaap Paans.

Grozljiv incident je pretresel nizozemsko javnost, kar priča spodnja fotografija, ki kroži po Twitterju.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.