V Turčiji po lepotnem posegu umrla ženska, svojcem niso dovolili ogleda trupla

Svet 27. Avg 202419:28 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Po lepotni operaciji v Turčiji je umrla 38-letna Britanka, po pisanju The Suna svojcem na kliniki niso dovolili, da bi si ogledali posmrtne ostanke.

38-letna Britanka je umrla po lepotni operaciji v Turčiji.

Cadel Brown, mati dveh otrok, se je odločila za brazilski dvig zadnjice, operacijo trebuha in dvig dojk na eni od turških klinik. Za lepotne popravke je plačala 10.500 dolarjev (približno 9.400 evrov), v Veliki Britaniji bi za te posege odštela več kot 25 tisoč evrov.

V Turčijo je odpotovala skupaj s 40-letno sestro Leane, poroča The Sun.

“Na operacijo je odšla okoli 9.30 in takrat sem jo zadnjič videla,” je za britanski tabloid povedala Leane.

Po nekaj urah so k njej prišli trije moški in jo prosili, naj gre z njimi. Razložili so ji, da se je po operaciji njene sestre zapletlo in da je umrla. Kot možen vzrok smrti so navedli vdor maščobe v pljuča. Leane je bila zelo pretresena, za povrh ji zdravstveno osebje ni dovolilo ogleda trupla.

Ko se je sestra vrnila v domovino, so družino pretresle še ugotovitve obdukcije. Po pisanju The Suna naj bi pokojni manjkali deli možganov, pljuč in srca.

Britanski ITW News je stopil v stik s sporno kliniko v Turčiji, kjer so pokojno operirali. “Ni nobenih dokazov o poškodbah organov. Truplo smo nedotaknjeno predali mrliškemu ogledniku v Turčiji. Možno je, da so bili deli odstranjeni, ko so poskušali ugotoviti vzrok smrti,” so odgovorili. Točen vzrok smrti in ali bo družina sprožila postopek zoper kliniko, ni znano.

Stroške operacije so družini pokojne sicer vrnili.

Britansko ministrstvo za zdravje je državljane medtem pozvalo, naj so pozorni pri izbiri lepotnih kirurgov in klinik, kjer želijo opraviti posege.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!