V zadevi umora štirih oseb v francoskih Alpah aretirali osumljenca

Črna kronika 12. Jan 202212:47 > 13:58 0 komentarjev
Annecy
PROFIMEDIA

V povezavi z umorom štirih ljudi v francoskih Alpah leta 2012 so aretirali osumljenca. Preiskovalci menda preverjajo osumljenčev alibi med strelskim napadom, ki je zahteval življenja treh britanskih in enega francoskega državljana.

Francoska policija je sporočila, da je po več letih aretirala osebo v povezavi z umorom treh britanskih državljanov in kolesarja v kraju Chevaline v francoskih Alpah. Streljanje, ki je zahtevalo štiri življenja, se je zgodilo 5. septembra 2012, torej pred več kot devetimi leti. Še vedno ni znano, zakaj se je napad zgodil, niti to, kdo je bil prvotna tarča.

Pod streli napadalca so v času, ko so s kraja skušali pobegniti v avtomobilu, podlegli takrat 50-letni Saad al-Hilli ter njegova 47-letna žena Iqbal in 74-letna tašča Suhaila al-Allaf. Streljanje, ki je bilo usodno še za 45-letnega francoskega kolesarja Sylvaina Mollierja, sta medtem preživeli hčerki staršev al-Hilli, deklici Zeena (štiri) in Zainab (sedem).

Da je bil danes pridržan osumljenec, je po navedbah britanskega Daily Maila medijem potrdil vir pri tožilstvu v Annecyju na vzhodu Francije. Kot je dodal, osumljenca zaslišujejo, aretirali pa so ga, da bi “preiskali neskladnosti v njegovem originalnem pričevanju in preverili njegov alibi”.

Poleg aretacije francoski mediji poročajo tudi, da organi pregona opravljajo hišne preiskave, navaja Sky News.

Policija se je ponovno lotila preiskave oktobra lani. Doslej za umore niso obtožili še nikogar, so pa detektivi lani povedali, da preiskujejo morebitno povezavo med napadalci in združbo plačanih morilcev v Parizu, še navaja Daily Mail.

Preiskovalci verjamejo, da je, če je bila vključena ta združba, zelo verjetno, da je bil tarča napada Mollier. Zaposlen je bil v skupini Areva, ki se ukvarja tudi z jedrsko energijo, a je prevladalo mnenje, da je bil tarča zaradi napetosti v svojem zasebnem življenju. Obenem pristojni prav tako preiskujejo preteklo življenje al-Hillija, vključno z morebitnimi finančnimi povezavami s pokojnim iraškim voditeljem Sadamom Huseinom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!