V zadnjih 24 urah izraelska vojska v Gazi ubila vsaj 60 ljudi

Svet 26. Jun 202417:26 1 komentar
Gaza
Foto: Amir Cohen/REUTERS

Izraelska vojska nadaljuje z napadi na Gazo, kjer je po navedbah palestinskih oblasti v zadnjih 24 urah ubila najmanj 60 ljudi. O smrtnih žrtvah med drugim poročajo iz kraja Bejt Lahija na severu, begunskega taborišča Nuseirat v osrednjem delu Gaze in mesta Han Junis na jugu enklave, poroča portal katarske televizije Al Jazeera.

V izraelskih napadih na kraj Bejt Lahija je bilo ponoči ubitih najmanj 15 ljudi, več deset pa je bilo ranjenih. Še pet ljudi je bilo ubitih v izraelskem obstreljevanju taborišča Nuseirat. V mestu Han Junis sta bili ubiti dve osebi. Tarča napadov je bilo tudi mesto Gaza, kjer je civilna zaščita iz ruševin rešila 13 ljudi.

Po navedbah izraelske vojske je bila ponoči v mestu Rafa ubita oseba, ki naj bi v zadnjih letih prek tamkajšnjega mejnega prehoda tihotapila orožje v Gazo. Vojska prav tako trdi, da je v torkovem napadu na mesto Gaza ubila enega od vodilnih članov palestinske militantne skupine Islamski džihad, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izraelska vojska je v oblegani palestinski enklavi od 7. oktobra lani po zadnjih podatkih tamkajšnjih oblasti ubila 37.718 ljudi. Samo v zadnjih 24 urah je bilo po navedbah oblasti v Gazi v izraelskih napadih ubitih 60 ljudi, še 140 pa ranjenih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje