V ZDA aretirali moškega, ki je po spletu grozil Kamali Harris

Svet 05. Avg 202420:53 1 komentar
Kamala Harris
Foto: Nathan Howard/ REUTERS

Le nekaj dni po tem, ko je podpredsednica ZDA Kamala Harris vstopila v predsedniško bitko, je moški iz Virginie objavil vrsto groženj z nasiljem, usmerjenih proti njej. Osumljenec naj bi danes stopil pred sodnika.

Moški iz ameriške zvezne države Virginia je bil obtožen pošiljanja grozilnih sporočil po spletu podpredsednici ZDA Kamali Harris le nekaj dni po tistem, ko je začela kampanjo za predsedniško kandidaturo.

Moški naj bi na družbenem omrežju GETTR, konservativni platformi, objavil vrsto groženj z nasiljem, usmerjenih proti Harris, je danes poročal britanski BBC.

Med drugim naj bi zapisal, da bo Harris “obžalovala, da je kdaj poskušala postati predsednica”, piše v sodnih dokumentih. V drugi objavi pa naj bi zapisal, da “je treba Kamalo Harris živo zažgati. To bom storil osebno, če ne bo nihče drug”.

Preiskovalci trdijo, da je moški Kamali Harris “zavestno in namerno grozil z odvzemom življenja in povzročitvijo telesnih poškodb”.

Sporočila, vključena v sodne dokumente, so bila datirana s 27. julijem, šest dni po tem, ko je predsednik Joe Biden izstopil iz predsedniške tekme in podprl Harris za demokratsko predsedniško kandidatko.

Osumljeni je objavljal tudi sporočila proti Joeju Bidnu in direktorju FBI Christopherju Wrayju, še poroča BBC.

Moški je bil aretiran 2. avgusta. Agenti FBI so med preiskavo njegovega doma zasegli puško in pištolo, je še razvidno iz sodnih spisov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje