V ZDA zaradi soočenja prestavili podelitev priljubljenih glasbenih nagrad

Svet 14. Avg 202420:35 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Podelitev glasbenih video nagrad MTV (Video Music Awards) je eden od vrhuncev v ameriški popularni kulturi. A tokrat so prvotno izbrani datum nagrad, ki pred televizijske zaslone pritegne milijone gledalcev, zamaknili. Razlog? 10. septembra je namreč predvideno televizijsko soočenje med kandidatoma za ameriškega predsednika Donaldom Trumpom in Kamalo Harris.

Datum televizijskega soočenja so objavili prejšnji teden, glasbena postaja pa se želi izogniti prekrivanju obeh dogodkov. Oboževalci MTV bi morali izkoristiti priložnost in si ogledati razpravo med demokratskim in republikanskim kandidatom, so ocenili pri MTV.

Prav zato so se odločili za zamik datuma podelitve glasbenih nagrad. Ob tem pa so že napovedali prve glasbenike, ki bodo 11. septembra nastopili na podelitvi. Med njimi so pevke Camila Cabello, Sabrina Carpenter in GloRilla, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Z največ možnostmi za zmago bo na podelitev prišla pop zvezdnica Taylor Swift. 34-letna glasbenica na seznamu kandidatov vodi z desetimi nominacijami, med drugim v kategorijah za videospot, izvajalca in pesem leta. Največ nominacij ji je prinesla pesem Fortnight z albuma The Tortured Poets Department.

Pri uspešnici je sodeloval tudi raper Post Malone, ki si je tako skupaj s sodelovanjem s country zvezdnikom Morganom Wallenom pri pesmi I Had Some Help prislužil devet nominacij. S po šestimi možnostmi za nagrado pa bodo na podelitev prišli Ariana Grande s pesmijo We Can’t Be Friends, Sabrina Carpenter s pesmijo Espresso in Eminem s pesmijo Houdini.

Nagrade pri MTV podeljujejo od leta 1984. Podelitev kipcev, ki prikazujejo figuro astronavta z zastavo MTV v rokah, poteka na severu zvezne države New York. Oboževalci lahko za svoje favorite glasujejo na spletu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!