Več mrtvih v ruskih napadih na Harkov, pod ruševinami verjetno ujetih več ljudi

Svet 31. Maj 202410:22 2 komentarja
ruski napad na harkov
Foto: Vyacheslav Madiyevskyy/REUTERS

V ruskih napadih na ukrajinsko mesto Harkov je bilo ponoči ubitih pet ljudi, več kot 20 je bilo ranjenih, je sporočil guverner regije Harkov Oleg Sinegubov. Poškodovanih je bilo več stavb, oblasti pa opozarjajo, da bi pod ruševinami lahko bilo ujetih več ljudi. O napadih poročajo tudi iz Rusije, kjer je bilo poškodovano skladišče nafte.

Ruske sile so proti Harkovu izstrelile pet raket, v napadih pa je bilo po navedbah lokalnih oblasti poškodovanih najmanj 20 stanovanjskih stavb, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Sinegubov je ob tem opozoril, da je ruska vojska znova uporabila taktiko dvojnega napada, kar pomeni, da je isto območje napadla dvakrat. Kmalu po prvem napadu so na kraj prispeli reševalci in uslužbenci organov pregona, v drugem napadu, ki je sledil, pa je bila ranjena še najmanj ena oseba, je dodal.

Ruske sile z vsaj eno raketo tudi nad Kijev

Moskva je z vsaj eno manevrirno raketo napadla tudi prestolnico Kijev. Po podatkih oblasti so padajoči ostanki rakete poškodovali avtomehanično delavnico, avtopralnico in več vozil. Poškodovana je bila tudi transformatorska postaja, a je bila oskrba z električno energijo že obnovljena, je sporočil ukrajinski energetski operater DTEK. Napad na prestolnico sicer ni terjal žrtev.

O napadih so danes poročali tudi iz ruske regije Krasnodar. Kot je pojasnilo obrambno ministrstvo v Moskvi, je zračna obramba nad regijo uničila ali prestregla 29 ukrajinskih brezpilotnih letalnikov in pet manevrirnih raket Neptun, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tarči napadov sta bili pristaniško mesto Novorosijsk in skladišče nafte v Temrjuku. V napadu na skladišče je izbruhnil požar, ki pa so ga se že pogasili, je na Telegramu zapisal guverner regije Krasnodar Venjamin Kondratjev in dodal, da je bilo več delavcev ranjenih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje