Požar pri Šibeniku pod nadzorom: “Slišale so se detonacije”

Svet 06. Avg 202414:30 > 14:57 0 komentarjev
Požar pri Šibeniku. (Foto: Vatrogasci -193)

V Dalmaciji je izbruhnil še en požar. Nekaj pred 13. uro je zagorelo blizu Šibenika. Po poročanju lokalnih medijev se je ogenj nevarno bližal hišam, a so ga gasilci s pomočjo kanaderjev in air tractorja pravočasno zaustavili. Požar je pod nadzorom.

Nekaj pred 13. uro je zagorelo v Dalmaciji.

Zaradi požara je bil močno oviran promet na magistrali v Šibeniku, ponekod so ga popolnoma ustavili. Okoli 15. ure so šibeniški gasilci sporočili, da je ogenj pod nadzorom, požar se ne širi več. “Požarišče zalivamo in saniramo,” je povedal glavni gasilski poveljnik Slavko Tucaković.

Na terenu je 49 gasilcev iz štirih gasilskih društev, pri gašenju so pomagali tudi štirje kanaderji in en air tractor. Meščane so med požarom pozivali, naj umaknejo svoja vozila, da so gasilci lahko neovirano dostopali do požarišča.

Po poročanju Šibenski.hr je zagorel borov gozd proti Kamenarju. Ogenj se je nevarno bližal vasi Rokići, kjer so iz varnostnih razlogov nameravali izklopiti elektriko, a se to ni zgodilo. So pa meščani poročali, da slišijo detonacije iz gozda, kar je potrdil tudi podžupan Šibenika Danijel Mileta. “Da, slišijo se detonacije. V gozdu so ostanki minskoeksplozivnih naprav, ki eksplodirajo ob stiku z ognjem,” je dodal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!