Velika slava in veliko breme: kdo je bil Liam Payne?

Magazin 17. Okt 202410:42 0 komentarjev
Liam Payne je odkrito govoril o težavah z alkoholom in drogami, pa tudi o duševnih težavah (Foto: PROFIMEDIA)

Življenje Liama Payna, ki je umrl po padcu iz tretjega nadstropja hotela v Argentini, je zaznamovala velika slava, sledile pa so ji težave z alkoholom in zlorabo drog ter duševne težave.

V 32. letu je umrl Liam Payne, pevec, ki je zaslovel v fantovski skupini One Direction. Skupina je v zgolj šestih letih – vse od svojega nastanka leta 2010 do dokončnega razpada leta 2016 – rušila rekorde. Prodala je namreč več kot 70 milijonov plošč in zgradila izjemno bazo oboževalcev, ki zvezdnike – polega Payna še Harryja Stylesa, Nialla Horana, Louisa Tomlinsona in Zayna Malika – spremlja še danes.

Velik odziv in žalovanje oboževalcev tako ni presenečenje. Kmalu po objavi informacije, da je Payne umrl zaradi padca iz tretjega nadstropja hotela v Buenos Airesu, se je pred hotelom v Argentini zbrala večja množica ljudi, ki se je objemala in prepevala pesmi One Direction.

Smrt mladega zvezdnika je prizadela tudi mnoge svetovne zvezde, ki so pevca poznale. Na družbenih omrežjih so se mu med drugim že poklonili Charlie Puth, Olly Murs in mama Harryja Stylesa.

@n1slovenija Nekdanji član izjemno priljubljene britanske skupine One Direction Liam Payne je umrl v Argentini. Star je bil 31 let. Payne je le nekaj ur pred smrtjo objavil posnetek na Snapchatu. Več na n1info.si. #liampayne #slovo #n1slovenija #tiktokslovenija ♬ original sound – N1 Slovenija

Velika slava in veliko breme

Zvezdnik se je v letih po razpadu skupine One Direction spopadal z mnogimi težavami. Med njimi izstopajo alkoholizem, zloraba drog, pa tudi duševne težave.

O nekaterih izmed njih je Payne v zadnjih letih tudi zelo odkrito govoril. Leta 2021 je v enem od pogovorov povedal, da so bile njegove težave z alkoholom “res hude”. Priznal je tudi, da je bil razpad glasbene skupine zanj nujen, v nasprotnem primeru “bi me to ubilo”, je dejal tedaj.

Po obdobju težav z alkoholom je pevec lani govoril o tem, da je po stotih dneh, ki jih je preživel v rehabilitacijskem centru v Louisiani, že šest mesecev trezen.

Pred hotelom se je zbralo veliko oboževalcev, ki žalujejo zaradi smrti zvezdnika (Foto: Agustin Marcarian/REUTERS)

Slabi odnosi znotraj skupine?

Po razpadu skupine je odprto govoril tudi o nekaterih sporih in slabih odnosih z njenimi člani. Leta 2022 se je v intervjuju za podkast Logana Paula razgovoril, kako sta se med sporom z enim od članov skupine skorajda stepla. Za tem je nadaljeval, da obstaja veliko razlogov, zakaj Zayna Malika ne mara, pa tudi nekaj razlogov, zakaj ga ima rad.

A Payne je šel v svojih intervjujih še dlje, po izjavah pa je bil pogosto deležen pogroma. Med njimi je še posebej izstopal trenutek, ko je v enem od intervjujev dejal, da je bila skupina ustvarjena “okoli njega” in da je bil prav on predviden za frontmana skupine. One Direction sicer ni imela stalnega oziroma izrazitega frontmana.

Oboževalce je razburil tudi, ko je dejal, da je njegova pesem Strip that down uspešnejša od pesmi, ki so jih po razpadu skupine izdajali ostali člani.

Po lanski rehabilitaciji se je Payne nato opravičil za nekatere besede, povezane z blatenjem skupine in njenih članov. “Bil sem tako jezen na to, kar se je dogajalo okoli mene, in namesto da bi se ozrl vase, sem se odločil, da bom gledal navzven na ostale,” je povedal na svojem YouTubovem kanalu. Ob tem je priznal, da so mu fantje stali ob strani, ko jih je potreboval.

Foto: PROFIMEDIA

Nekdanja zaročenka prejšnji teden zahtevala prekinitev klicanja in pisanja sporočil

Liam Payne je bil zadnji dve leti v zvezi z vplivnico Kate Cassidy, ki je bila tudi z njim v Argentini, a je pred dnevi odšla domov.

Je pa njegovo življenje zaznamovalo razmerje z  britansko pevko Cheryl Cole, s katero se jima je leta 2017 rodil sin Bear. Svoje razmerje sta leta 2018 končala.

Med letoma 2019 in 2022 je bil Payne v razmerju z manekenko Mayo Henry. Šlo je za burno zvezo, večkrat sta jo končala in se potem pobotala – od 2020 do 2021 sta bila tudi zaročena. Henry je na družbenem omrežju TikTok po razhodu delila posnetek, v katerem je razkrila, da ji pevec še vedno pošilja sporočila in jo kliče. “Ustvari si vedno nove računa, da bi mi lahko pošiljal sporočila,” je dejala.

Prek svojih odvetnikov je Henry prejšnji teden naposled sporočila, da je po pravni poti zahtevala prekinitev tega početja. Payne se na obtožbe ni odzval.

Liam Payne skupaj z Mayo Henry leta 2021 (Foto: PROFIMEDIA)

Tik pred smrtjo se je razšel še s svojo glasbeno ekipo

Payne je v Argentino, kjer je umrl, odšel v začetku oktobra, kjer si je ogledal tudi koncert Nialla Horana. “Že dolgo nisva govorila z Niallom. O veliko stvareh se morava pogovoriti. S fantom bi rad uredil nekaj stvari,” je na družbenih omrežjih zapisal pred koncertom. Prav obisk koncerta je znova povzročil pogrom med oboževalci. Mnogi so namreč opozarjali na njegovo nenavadno vedenje.

V samostojni glasbeni karieri je izdal en album, spomladi pa je po letih premora izdal zadnjo pesem Teardrops. Britanski tabloid The Sun je prejšnji teden nato poročal, da se je Payne razšel s svojo glasbeno ekipo, načrte za drugi samostojni album pa s tem odložil.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!