Vlomilec na Madžarskem do smrti zabodel policista

Črna kronika 13. Jan 202312:06 0 komentarjev
madžarska policija
PROFIMEDIA

V madžarski prestolnici je vlomilec z nožem napadel policiste, ki so se odzvali klicu na interventno številko. Vlomilec je do smrti zabodel enega policista in ranil še dva njegova kolega.

V 11. okrožju madžarske prestolnice Budimpešta je vlomilec v četrtek zvečer do smrti zabodel policista, dva druga pa ranil, je na svoji spletni strani sporočila tamkajšnja policija. Četrti policist je nato storilca ustrelili v nogo in prijel.

Vse tri policiste so po napadu odpeljali v bolnišnico, vendar enega od njih, 29-letnega Petra Baumanna, niso mogli več rešiti, je po poročanju madžarske tiskovne agencije MTI še navedla policija.

Policisti so se pred tem okoli 22.10 po lokalnem času odzvali na klic, da poskuša v stanovanjskem bloku v 11. okrožju nekdo na silo vstopiti v eno od stanovanj. Ob prihodu jih je vlomilec napadel in vse tri ranil, nakar je pobegnil na ulico, kjer ga je četrti policist ustrelil in nato aretiral, poroča britanski BBC.

V izjavi so policisti storilca opisali kot “pobesnelega moškega z nožem”.

Premier Viktor Orban je družini ubitega policista že izrazil sožalje in zatrdil, da jim bo vlada zagotovila podporo. V današnjem pogovoru za javni radio Kossuth je med drugim dejal tudi, da so takšni dogodki na Madžarskem redki in da organi pregona dobro opravljajo svoje delo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!