Voznik osupnil potnike: v Albaniji jih je vrgel z avtobusa in se sam vrnil v BiH

Svet 30. Jul 202416:30 4 komentarji
AVTOBUS
Foto: PROFIMEDIA

Potniki, ki so se preko bosanske turistične agencije udeležili izleta v Albanijo, so bili deležni neprijetnega presenečenja. Voznik avtobusa, ki je za agencijo opravljal prevoz, jih je pustil v Albaniji in se sam vrnil v Bosno in Hercegovino.

Minuli vikend se je skupina turistov preko bosanske turistične agencije CityBus odpravila na izlet v Albanijo. Potovanje je potekalo po načrtih, dokler se voznik avtobusa ni ustavil pred enim izmed albanskih hotelov, okoli 20 izletnikov vrgel z avtobusa in se sam odpeljal nazaj v BiH, poroča bosanski portal Crna Hronika.

Do incidenta naj bi prišlo, ker agencija prevozniku ni hotela plačati stroškov povratne vožnje, ki bi morali biti poravnani najkasneje na dan odhoda na potovanje. Ker se to ni zgodilo, je lastnik prevozniškega podjetja vozniku avtobusa naročil, da se iz Albanije vrne s praznim avtobusom.

Osupli in ogorčeni potniki so ostali pred albanskim hotelom, brez nastanitve in informacij glede reševanja neprijetne situacije. “Ne moremo verjeti, da se nam je to zgodilo. Plačali smo storitev, ki ni bila opravljena. To je absolutno nesprejemljivo,” je za omenjeni bosanski portal dejal eden od potnikov.

Šef agencije zabrusil, da prevoza ne bodo plačali

Kmalu po incidentu se je oglasil tudi lastnik prevozniškega podjetja Europa Company. Povedal je, da jim turistična agencija ni plačala prevoza potnikov v višini 2.000 bosanskih konvertibilnih mark (dobrih 1.000 evrov). Kot je še zatrdil, je agencijo pred tem osem dni opozarjal, da morajo izvesti plačilo, vendar tega niso storili.

“Vlekli so me za nos, zato sem vozniku naročil, da v Bosno in Hercegovino vrne prazen avtobus. Žal mi je potnikov, ki jim je agencija vzela denar, vendar ne moremo voziti zastonj in plačevati goriva iz svojega žepa,” je povedal za omenjeni portal.

Za nameček naj bi mu šef agencije, ko ga je želel prepričati v plačilo zapadlih obveznosti, zabrusil, da denarja ne bo dobil in da lahko potnike kar pusti v Albaniji. To je naposled tudi storil.

Ali je agencija, ki uradne izjave o incidentu ni podala, naposled priskrbela nadomestni prevoz, ali pa so se morali potniki znajti sami, bosanski mediji za zdaj ne poročajo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje