Vročina in temperature do 48 stopinj Celzija v Maroku terjale več življenj

Svet 25. Jul 202419:03 0 komentarjev
Kmet v centralnem Maroku
Kmet v centralnem Maroku (Foto: PROFIMEDIA)

Vročinski val s temperaturami do 48 stopinj Celzija je v Maroku terjal smrtne žrtve. V enem dnevu je v celinskem mestu Beni Melal zaradi zdravstvenih zapletov v povezavi z vročino umrlo najmanj 21 ljudi.

Vročinski val, ki je v teh dneh zajel večji del Maroka, je v 24 urah na širšem območju celinskega mesta Beni Melal terjal najmanj 21 smrtnih žrtev, je danes sporočilo maroško ministrstvo za zdravje. Temperature so se ponekod povzpele tudi do 48 stopinj Celzija, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Smrti v mestu Beni Melal so večinoma povezane s kroničnimi boleznimi in starostjo. Visoke temperature so pripomogle k bistvenemu poslabšanju njihovega zdravstvenega stanja,” je v izjavi za javnost zapisalo ministrstvo za zdravje.

Vročinski valovi v Maroku niso redkost. Država se že šesto leto zapored spopada z ekstremno sušo. Poleg tega so maroški meteorologi razglasili, da je bil letošnji januar najbolj vroč od leta 1940. V prvem mesecu letošnjega leta so ponekod v Maroku namreč izmerili tudi do 37 stopinj Celzija.

Zaradi visokih temperatur in dolgo trajajoče suše so posledično majhne tudi zaloge vode, potrebne za kmetijstvo.

Najvišjo temperaturo so v Maroku sicer izmerili lani avgusta, ko je bilo v mestu Agadir ob Atlantskem oceanu na jugu države 50,4 stopinje Celzija, navaja AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!