Vročina v Grčiji terjala novo smrtno žrtev med turisti, več jih pogrešajo

Svet 17. Jun 202418:29 0 komentarjev
Iskalna akcija v Grčiji
Arhivska fotografija (Foto: PROFIMEDIA)

V Grčiji še vedno pogrešajo več turistov, v nedeljo pa so na otoku Matraki našli truplo pogrešanega 55-letnega Američana. Ta je zadnja smrtna žrtev med turisti v vročinskem valu, ki je v preteklih dneh zajel Grčijo.

V bližini grškega otoka Krf so v nedeljo našli mrtvega ameriškega državljana, ki je bil pogrešan od prejšnjega tedna. Pogrešanega 55-letnega Američana je našel turist v morju v bližini pristanišča na otoku Matraki, ki se nahaja zahodno od Krfa, in o tem obvestil policijo, je poročala grška javna radiotelevizija ERT.

Moškega so nazadnje videli živega minuli torek. Po poročanju Atenske tiskovne agencije je bil na Matrakiju na počitnicah z grško-ameriškim prijateljem. Njegovo truplo bodo prepeljali v bolnišnico na Krfu na obdukcijo.

Gre za še en primer smrti med turisti na grških otokih v zadnjih dneh, ki jih je zaznamovalo obdobje nenavadno vročega vremena. Prejšnji teden so na otoku Simi našli mrtvega znanega voditelja britanske televizije BBC Michaela Mosleyja, ki je bil pogrešan več dni, v soboto pa so na Samosu gasilci našli mrtvega 74-letnega Nizozemca.

Na Sikinosu, majhnem otoku v Egejskem morju, pogrešajo tudi dve Francozinji, stari 73 in 64 let, na Amorgosu pa poteka iskanje še enega turista, poroča AFP. Kot smo pisali, je 59-letni Američan izginil, ko se je odpravil proti vasici Katapola.

Večina pogrešanih je izginila po tem, ko se je odpravila na pohod pri visokih temperaturah, ki so prvi teden junija zajele večji del Grčije in ponekod dosegle 43 stopinj Celzija. Grške oblasti so zaradi vročine minulo sredo in četrtek za obiskovalce zaprle znamenito atensko Akropolo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!