Vučić: Biti moramo drugačni od Hrvaške, o Severini pa mislim vse najslabše

Svet 27. Avg 202409:09 9 komentarjev
Severina
Foto: PROFIMEDIA

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je napovedal, da bodo v roku dveh ali treh dni ukinili sezname storilcev verbalnih deliktov, na podlagi katerega so na srbski meji zadržali hrvaško pevko Severino Vučković. Ob tem je dejal, da želijo v vsem biti drugačni od Hrvaške, o pevki pa meni vse najslabše.

Minister za notranje zadeve Srbije Ivica Dačić je že včeraj potrdil, da je mejna policija zadržala pevko Severino na podlagi seznama verbalnih deliktov. Že on je najavil, da bodo v prihodnje na tem seznamu samo ljudje, ki so storili kazniva dejanja, in tisti, ki predstavljajo varnostno grožnjo.

Oglasil se je tudi srbski predsednik Aleksandar Vučić. Dejal je, da Severine niso priprli, le zadržali. Dodal je, da je bilo to zelo neumno in popolnoma nepotrebno, a ne zaradi Severine, ampak zato, ker “mora Srbija narediti vse, da bi se od Hrvaške razlikovala v vsem”. Ob tem je Vučić dejal, da o Severini misli vse najslabše.

“Naj me bog obvaruje, da ne vodim države, v kateri bi aretirali vsakogar, ki bi pel pesem Marka Perkovića Thompsona. Bog me obvaruj te države (Hrvaške), ki aretira vse, ki jim je všeč Baja Mali Knindža. Z njimi je nekaj narobe, nočem, da je pri nas tako. S tem ko sovražijo Srbijo, govorijo o sebi,” je dejal Vučić.

Severina
Foto: Severina/INSTAGRAM

S tem je srbski predsednik namigoval na primer odvetnika Nemanje Beriča, ki je bil na Hrvaškem obsojen na 15 dni zapora, ker je v avtomobilu prepeval pesem omenjenega pevca.

Spomnimo, Severina je včeraj opisala, kako so jo srbski policisti štiri ure zadrževali na meji in jo med drugim zaslišali o njenem mnenju o genocidu v Srebrenici, operaciji Nevihta in zakaj je podprla proteste proti rudniku litija v Srbiji.

Pevka je za hrvaški portal 24sata rekla, da ne bo več prišla v Srbijo, dokler bo na oblasti Vučić. Obtožila ga je, da je iz države pregnal več sto tisoč Srbov, ki so pobegnili od njegove politike.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje