Vučić razburja: “Ni težava izgubiti proti Angliji, je pa proti Sloveniji”

Svet 26. Jun 202417:37 > 18:08 38 komentarjev
Aleksandar Vučić
Foto: PROFIMEDIA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se strinja z oceno, da je rezultat srbske nogometne reprezentance na evropskem prvenstvu v Nemčiji katastrofalen. "Ni težava izgubiti proti Angliji, izgubiti proti Nemčiji, Španiji. Je pa težava, ko izgubiš proti Sloveniji, ki stane trikrat manj kot ekipa Srbije; ko ti gol da igralec, ki ima 5.000 evrov plače v Celju in ga nihče ne spremlja," je dejal.

Po neuspehu Srbije v skupinskem delu evropskega prvenstva v nogometu je srbski predsednik Aleksandar Vučić dejal, da si prebivalci Srbije “zaslužijo boljši rezultat” glede na “ogromno denarja, ki ga država vlaga v nogometno infrastrukturo, pa tudi v plače nogometnih funkcionarjev”.

“Strinjam se, da je to polom,” je priznal. “To je šport, vendar smo dali veliko denarja za ta šport. Ni težava izgubiti proti Angliji, izgubiti proti Nemčiji, Španiji. Je pa težava, ko izgubiš proti Sloveniji, ki stane trikrat manj kot ekipa Srbije; ko ti zadene igralec, ki ima 5.000 evrov plače v Celju in ga nihče ne spremlja,” je dejal Vučić, ko je v Bruslju odgovarjal na vprašanja novinarjev pred nadaljevanjem dialoga s Prištino.

Dodal je še, da je v nogometu nešteto problemov, a da Srbija ni “banana država, kjer se s čustvenimi reakcijami nekaj reši čez noč”.

Charles Michel in Aleksandar Vučić
Foto: PROFIMEDIA

Vučić ogorčen, da je reprezentanca letela s hrvaškim letalom

Kot je danes poročal srbski portal SportKlub, pa slaba uvrstitev reprezentance ni edini razlog za nogometne polemike v vrhu srbske politike. Po navedbah predsednice srbske vlade in nekdanje premierke Ane Brnabić je Vučića vznemirilo tudi to, da je reprezentanca v Nemčijo odpotovala s hrvaškim letalom.

“Vučić je bil izjemno jezen. Imamo našo letalsko družbo Air Serbia in z njo vedno potujemo. Ko letalo pristane, vidiš Air Serbia in to je naš ponos,” je dejala Brnabić za srbski TV Happy. Dodala je, da je nujno treba ugotoviti, kako se je to zgodilo in kdo je za to odgovoren.

S katero letalsko družbo se bodo srbski reprezentanti vrnili iz Nemčije, za zdaj še ni jasno.

S torkovim remijem Slovenije proti Angliji (0:0) so Slovenci vzeli točko Angliji in se uvrstili v osmino finala, s tem rezultatom pa tudi dokončno zaprli vrata napredovanja tako Srbom kot Hrvatom. “Kako je igrala Slovenija, kako je igrala Slovenija?!” je takoj po koncu tekme med Srbijo in Dansko (0:0) proti svoji klopi klical kapetan srbske reprezentance Dušan Tadić. Upal je namreč, da je slovenska reprezentanca izgubila, kar bi Srbiji še priprlo vrata izločilnih bojev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje