Yoko Ono je po 50 letih zapustila New York in se seli na podeželje

Magazin 27. Feb 202312:30
yoko ono
Profimedia

Yoko Ono je kmetijo na severu države kupila s pokojnim možem Johnom Lennonom. Tja se je preselila iz stavbe Dakota, pred katero je bil ustreljen Lennon.

John Lennon je bil na vratih elitne stavbe umorjen 8. decembra leta 1980. Do takrat sta tam, v 9-sobnem stanovanju, živela z Yoko Ono. Pevka in aktivistka – ki je prejšnji teden dopolnila 90 let – se je med pandemijo odločila, da zapusti Manhattan in ekskluzivno stavbo Dakota, ki jo je pet desetletij imenovala dom, ter se preseli na svojo obsežno, 600 hektarjev veliko kmetijo blizu Franklina v New Yorku, ki sta jo s pokojnim možem kupila leta 1978. Čeprav ni nobenih namigov, da bi Yoko nameravala prodati svoje stanovanje na Manhattnu, ta poteza pomeni veliko spremembo v njenem življenju. Nekaj časa se je govorilo, da Yoko potrebuje 24- urno medicinsko asistenco, vendar družina zdaj ne govori o njenih morebitnih zdravstvenih težavah. Yoko se je v zadnjih letih skoraj povsem umaknila iz javnega življenja. Kmetijo, kamor se je preselila, je Yoko z Lennonom kupila leta 1978 za 178.000 dolarjev, skupaj s 100 govedi holstein. Leži približno na 600 hektarjih zemlje.

Dakota
Profimedia – Stavba Dakota, pred katero je bil umorjen John Lennon.

Vseeno pa priletna gospa ni povsem v osami, saj je pred kratkim bojda kar veselo praznovala svoj 90. rojstni dan. Na zabavo je prišel njen sin Sean (47) z dekletom Charlotte, med povabljenimi pa je bil tudi njen dolgoletni prijatelj in publicist Elliot Mintz, ki je Instagramu razkril, da je bilo na kosilu veliko petja in smeha, ki se je nadaljevalo vse popoldne, preden se je končalo okoli 21. ure. Drugi vir blizu Yoko je dodal, da je res dobre volje in je videti odlično, vendar je obenem opozoril, da se ne udeležuje več javnih funkcij niti ni vključena v aktivistične kampanje, ki so bile njen ključni fokus od 60. let prejšnjega stoletja.

Yoko Ono in John Lennon
Profimedia – Yoko Ono in John Lennon

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.