Za glasbeni spektakel na Super Bowlu bo poskrbela Rihanna

Magazin 25. Sep 202223:52 0 komentarjev
Rihanna
PROFIMEDIA

Pevka z Barbadosa Rihanna bo osrednja zvezdnica polčasa Super Bowla LVII, je sporočila National Football League (NFL), ki vodi tekmovanje v ameriškem nogometu. Veliki finale NFL v novi sezoni bo 12. februarja prihodnje leto gostil Glendale v Arizoni.

Približno 15-minutni koncerti med polčasom največjega športnega dogodka v ZDA, ko se v finalu pomerita moštvi lige NFL, že tradicionalno veljajo za glasbene spektakle, o katerih se včasih govori bolj kot o zmagovalcu Super Bowla. Naslednje leto bo oder zavzela pevka Rihanna, ki je sicer v zadnjih letih glasbo potisnila na stranski tir in se raje posvetila modi in kozmetiki.

Barbadoški zvezdnici je bil nastop na Super Bowlu ponujen že leta 2019, a je ponudbo zavrnila zaradi solidarnosti z nekdanjim igralcem lige NFL in borcem za državljanske pravice Colinom Kaepernickom, ki je leta 2016 pred tekmo, med predvajanjem ameriške himne, pokleknil v znak protesta proti rasnim krivicam in policijskemu nasilju nad temnopoltimi.

V poznejšem intervjuju za modno revijo Vogue je Rihanna svojo odločitev pojasnila z besedami, da ponudbe enostavno ni mogla sprejeti, saj njena skupnost od tega ne bi imela nič. “V tej organizaciji so stvari, s katerimi se nikakor ne strinjam,” je med drugim dejala v intervjuju za omenjeno revijo. Namesto nje so na Super Bowlu nastopili Maroon 5 in raperja Big Boi ter Travis Scott.

Glasbenica si je očitno sedaj premislila in bo 12. februarja prihodnje leto stopila na veliki oder, s tem pa bo razveselila predvsem svoje oboževalce, saj pevka že dolgo ni nastopala. Ni znano, ali bo Rihanna na nastopu postregla s kakšno novo pesmijo, pričakovati pa je, da se bodo na repertoarju vsekakor znašli hiti z osmih studijskih albumov, ki jih je nanizala v svoji glasbeni karieri.

Rihanna
PROFIMEDIA

Škandali in najboljši nastopi

Spomnimo sicer, da je na letošnjem Super Bowlu nastopil producent Dr. Dre, ki je na oder povabil še nekatere glasbenike, s katerimi je v preteklosti sodeloval. Poleg raperja Snoop Dogga, ki je nastop odprl, so sodelovali še glasbenica Mary J. Blige in raperji 50 Cent, Kendrick Lamar ter Eminem. Letošnji nastop ob polčasu Super Bowla je minil brez incidentov in večjih posebnosti, nastopajoči pa so v komentarjih na družbenih omrežjih prejeli številne pohvale.

Ker veljajo koncerti ob polčasu najpomembnejše tekme ameriškega nogometa za velik spektakel, je bilo kontroverznih trenutkov in spodrsljajev v preteklosti kar nekaj. Spomnimo, da sta za največji škandal poskrbela Janet Jackson in Justin Timberlake leta 2004 zaradi težav z garderobo, ki je vodila v razkritje pevkine dojke. Leta 2007 je sedaj že pokojni glasbenik Prince nastopil sredi nevihte. Leta 2016, ko so bili glavni nastopajoči skupina Coldplay, jim je luč žarometov ukradla kar njihova gostja Beyonce, ki se je skupini na odru pridružila skupaj z glasbenikom Brunom Marsom. 

Po mnenju številnih pa po skoraj 30 letih še vedno velja, da je najboljši koncert na Super Bowlu priredil glasbenik Michael Jackson, sledi mu Prince.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!