Za poplavljenimi kraji v BiH mirna noč, a deževje napovedano tudi za danes

Svet 09. Okt 202408:37 1 komentar
poplave v BiH Jablanica
Foto: Faruk Zametica/N1 BiH

Za kraji v BiH, ki so jih prejšnji teden prizadele katastrofalne poplave, je mirna noč. Vremenoslovci so namreč dopuščali možnost obsežnejših padavin, zato so oblasti v torek zvečer odredile evakuacijo najbolj ogroženih prebivalcev. A deževje se bo v osrednji BiH in drugod po državi nadaljevalo tudi danes.

Na območjih Jablanice in Konjica, ki so jih minuli teden prizadele katastrofalne poplave, so oblasti ob napovedi novih obilnejših padavin v torek zvečer odredile nujno evakuacijo najbolj ogroženih prebivalcev. Civilna zaščita BiH je v torek zvečer s pomočjo reševalcev iz Hrvaške in Srbije izvedla evakuacijo najbolj ogroženih predelov na območju Jablanice in Konjica.

Ljudi so ob napovedanih obilnejših padavinah namestili v hotele in začasna bivališča, številni pa so zatočišče poiskali pri sorodnikih in prijateljih.

Noč je nato po poročanju sarajevskega portala Klix minila mirno in brez prevelikih količin dežja. Vremenska napoved še naprej ni obetavna, saj so ravno za območje Hercegovine znova napovedane močnejše padavine.

V poplavah in plazovih, ki jih je v noči na petek sprožilo močno deževje, je umrlo približno 20 ljudi. Reševalci s pomočjo kolegov iz več držav, tudi Slovenije, bodo danes nadaljevali iskanje pogrešanih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje