Zakaj je jokal nogometni zvezdnik David Beckham? (VIDEO)

Magazin 16. Sep 202218:23 0 komentarjev
David Beckham
Twitter: Sky news

Nekdanji kapetan angleške nogometne reprezentance David Beckham se je v petek pridružil ogromni čakalni vrsti v Londonu, da bi se lahko poslovil od pokojne kraljice Elizabete II.

David Beckham, nekdanji zvezdnik Manchester Uniteda in Real Madrida se je pridružil vrsti več kot deset tisoč ljudi, ki se je vila proti Westminsterski palači. Smrt kraljice Elizabete II. je sprožila izliv čustev po vsej državi, nekateri so v vrsti čakali celo noč. V petek pa je bila vrsta tudi začasno ustavljena, saj je park na koncu poti ob reki Temzi dosegel zmogljivost, je sporočila vlada.

Sedeminštiridesetletnega Beckhama so v vrsti opazili s črno kapo, v obleki s kravato. Za britansko televizijo Sky News je dejal: “To bo vedno težek dan, naše misli so z družino. Najbolj pomemben trenutek zame je bil sprejem v red britanskega imperija leta 2003. Imel sem srečo, da sem v življenju doživel nekaj trenutkov, ko sem lahko bil v bližini njenega veličanstva. Ta dan je žalosten, a moramo si ga zapomniti.”

V vrsto je prišel v zelo zgodnjih jutranjih urah, v upanju, da se bo izognil glavnemu navalu, a je bilo to nemogoče. “Mislil sem, da bo s prihodom ob dveh zjutraj nekoliko tišje, a sem se uštel,” je povedal za britanski ITV News. Dodal je, da je bilo vsako predvajanje himne na tekmah Anglije nekaj posebnega. Vsakič, ko so stali na igrišču v majicah treh levov in je v roki držal svoj kapetanski trak, ter pel himno God Save Our Queen, mu je to veliko pomenilo.

V Westminstrski opatiji bodo v ponedeljek zjutraj kraljico počastili s prvim državnim pogrebom v Veliki Britaniji po skoraj šestih desetletjih. Pričakujejo več kot 2000 gostov.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.