Zakaj pecljev jagod nikoli ne bi smeli zavreči

Magazin 21. Maj 202420:59 1 komentar
Jagode
Foto: PROFIMEDIA

Italijanski kuhar je delil trik, s katerim bodo na svoj račun prišli ljubitelji jagod. Predstavil je enostaven način, kako boste lahko v svežih jagodah uživali skoraj celo leto. Najbolje pa je, da jih lahko vzgojite sami kar iz "ostankov" jagod.

Ni lepšega kot to, da nekaj vzgojiš sam.

Angelo Coassin, italijanski kuhar in ustvarjalec vsebin, ki s poenostavljenimi recepti navdušuje na Instagramu, je delil trik z jagodami. Predstavil je način, kako lahko iz ostankov jagod vzgojite nove rastline, zato pecljev nikar ne zavrzite.

Peclje dajte v lonec, poln zemlje, nato pa jih prekrijte s tanko plastjo zemlje. Zalivajte od 7 do 10 dni, dokler ne opazite, da so začele kaliti, je na Instagramu zapisal Coassin. Predlagal je, da nato lonec prekrijete s folijo, s tem se bo ohranjala vlaga. Priporočal je še še, da “zasadite” več pecljev, saj vsi ne bodo vzklili. Nove rastline bodo sicer vzklile iz semen na jagodni lupini.

Lonec postavite na sončno mesto in rastlin ne pozabite zalivati. Če jagode postanejo prevelike, jih presadite v večje lonce.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje