
Zamrznjen grah je pogosto priročno živilo pri pripravi kosila, a se nekaterim dogaja, da izgubi barvo in teksturo. Zakaj?
Grah je stročnica izjemno sladkega okusa in odličen vir beljakovin.
Tudi zamrznjen grah se hitro skuha, zato ga je zelo enostavno pripraviti. A se pogosto zgodi, da med pripravo izgubi teksturo in živo zeleno barvo.
Razlog tiči v napačni pripravi. Zamrznjen grah namreč ne sme vreti, prav tako ga morate takoj, ko ga vzamete iz zamrzovalnika, dati v vrelo vodo, piše Krstarica.
To “pravilo” velja tudi za drugo zamrznjeno zelenjavo. To so napotki:
- Nikoli ne pustite, da zelenjava zavre.
- Grahu ali koruzi dodajte malo sladkorja, da bo zelenjava še bolj sladka.
- Pred serviranjem ne dodajajte soli, saj lahko zelenjava dehidrira.
Nasvet po korakih za najboljši grah:
- Najprej stresite vrečko zamrznjenega graha v ponev.
- Na vrh dodajte šest žlic masla, česen in malo sladkorja.
- Na zmernem ognju dušite toliko časa, da se maslo stopi in grah skuha.
- Jed začinite s soljo in poprom ter postrezite.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje