Zamrznjen grah pripravljate narobe. To je pravilen način

Magazin 20. Feb 202517:44 2 komentarja
Zeleni grah
Foto: PROFIMEDIA

Zamrznjen grah je pogosto priročno živilo pri pripravi kosila, a se nekaterim dogaja, da izgubi barvo in teksturo. Zakaj?

Grah je stročnica izjemno sladkega okusa in odličen vir beljakovin.

Tudi zamrznjen grah se hitro skuha, zato ga je zelo enostavno pripraviti. A se pogosto zgodi, da med pripravo izgubi teksturo in živo zeleno barvo.

Razlog tiči v napačni pripravi. Zamrznjen grah namreč ne sme vreti, prav tako ga morate takoj, ko ga vzamete iz zamrzovalnika, dati v vrelo vodo, piše Krstarica.

To “pravilo” velja tudi za drugo zamrznjeno zelenjavo. To so napotki:

  • Nikoli ne pustite, da zelenjava zavre.
  • Grahu ali koruzi dodajte malo sladkorja, da bo zelenjava še bolj sladka.
  • Pred serviranjem ne dodajajte soli, saj lahko zelenjava dehidrira.

Nasvet po korakih za najboljši grah:

  • Najprej stresite vrečko zamrznjenega graha v ponev.
  • Na vrh dodajte šest žlic masla, česen in malo sladkorja.
  • Na zmernem ognju dušite toliko časa, da se maslo stopi in grah skuha.
  • Jed začinite s soljo in poprom ter postrezite.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Priporočeno vsebino