Zaradi grožnje z bombo evakuirali letališče v Sarajevu

Svet 25. Okt 202414:32 0 komentarjev
Evakuacija letališča v Sarajevu
Foto: N1

V Sarajevu so zaradi grožnje z bombo evakuirali mednarodno letališče in začasno odpovedali vse polete.

Mednarodno letališče v Sarajevu so danes evakuirali zaradi grožnje z bombo. Vsi potniki so morali zapustiti poslopje in začasno odpovedali vse polete, medtem pa že poteka varnostni pregled letališča, poročata spletna portala Dnevni avaz in N1 BiH.

“Po prejetem anonimnem klicu o domnevni eksplozivni napravi na mednarodnem letališču Sarajevo so pristojne službe izvedle vse potrebne ukrepe v skladu z varnostnimi protokoli. Poteka pregled poslopja, v sodelovanju z varnostnimi službami smo zagotovili varnost vseh potnikov in zaposlenih,” so za Avaz sporočili z letališča.

Potnike prosijo za razumevanje, dokler ne zaključijo varnostnega pregleda letališča, ki bi lahko trajal več ur, in se jim zahvaljujejo za potrpežljivost.

Na sarajevskem letališču so že pred mesecem dni prejeli grožnjo z bombo, ki se je izkazala za lažno. Številne lažne prijave o podtaknjenih bombah so v zadnjem času prejeli tudi na več šolah ter v več poslopjih državnih in lokalnih organov v prestolnici BiH, zaradi česar je policija prejšnji teden pridržala pet mladoletnikov.

Kako vam je všeč N1? Kaj bi izboljšali?

Dragi bralci in bralke, pomagajte nam izboljšati N1. Kaj pogrešate, kaj vam je všeč, česa ne marate? Pripravili smo kratko anketo o zadovoljstvu bralcev, reševanje traja približno pet minut, anketa pa je anonimna. Povezava do ankete: https://n1slovenija.1ka.si/raziskava-branosti

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!